Közel 30 millió egészséges étkezéshez való hozzájárulás
2019. november 14. írta: persica

Közel 30 millió egészséges étkezéshez való hozzájárulás

#enjoytogether

A Somat és a Pur is támogatja az UNICEF Globális Élelmezési Programját, segítve az alultáplált gyermekeket és közösségeket

A Somat és a Pur mosogatószer márkák a nemzetközi #enjoytogether kezdeményezés részesei, azzal a meggyőződéssel, hogy semmi sem hozza közelebb egymáshoz az embereket, mint egy jó, közös étkezés.

Az UNICEF-fel való partnerség célja az alultápláltságban szenvedő gyermekek megsegítése. A támogatás az egészséges táplálkozáshoz járul hozzá.

A fogyasztók aktív bevonása Európában: „1 termék = 1 egészséges étkezéshez való hozzájárulás”

Az alacsony és közepes jövedelmű országokban 6 gyermek közül mindössze 1 részesül minimálisan elfogadható étrendben, és közel 50 millió gyermeket fenyeget az akut alultápláltság. Globális étkeztetési programjával, az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF azon dolgozik, hogy a rászoruló gyermekeknek, családoknak és közösségeknek hozzáférést biztosítson az egészséges és tápláló ételhez.

Minőségi ételek elérhetőségének javítása

A Henkel az első német fogyasztási cikkeket gyártó vállalat, amely az étkeztetés területén egy multinacionális adománygyűjtő kampányban együttműködik az UNICEF-fel: A Henkel Laundry & Home Care márkái, a Somat és a Pur összeálltak a szervezettel, hogy világszerte javítsák a gyermekek étrendjét a jobb és egészségesebb fejlődés érdekében. A partnerség része a márkák részvétele az #enjoytogether kezdeményezésben – társadalmi befolyásoló és partnerségi aktivitáson alapuló közös globális kommunikációs platform mindkét márka esetében.

„Bevezettük az #enjoytogether kezdeményezést, mint nemzetközi mozgalmat, azzal a meggyőződéssel, hogy semmi sem hozza közelebb az embereket egymáshoz, mint egy jó étel. De, ami még fontosabb: nem érhető el mindenki számára minőségi étkezés – az UNICEF-fel való együttműködés révén hozzá kívánunk járulni az alultápláltság megszüntetéséhez” – mondta Nuría Ribe, a Henkel International Marketing Laundry & Home Care vezetője. „2019-ben a nemzetközi táplálkozási programmal közel 30 millió egészséges étkezéshez segítjük hozzá a gyermekeket és közösségeket.”

Az UNICEF Globális Élelmezési Programjának támogatása

„Jelentős előrelépések ellenére az alultápláltság és az éhezés továbbra is számtalan gyermek egészséges fejlődését akadályozza világszerte. Ezek a gyermekek sürgősen segítségre szorulnak. Mi az UNICEF-nél örülünk, hogy a Henkelben egy erős partnerre találtunk. Továbbra is együtt kívánunk dolgozni, hogy leküzdjük ezeket a nagy kihívásokat. A gyermekek nevében őszinte köszönetünket szeretnénk kifejezni támogatásukért” – mondta Christian Schneider, az UNICEF Németország ügyvezető igazgatója.

A Somat és a Pur is támogatja az UNICEF étkeztetéssel kapcsolatos munkáját, hozzájárulva az alultápláltságban szenvedő gyermekek gondozásához. Ez magában foglalja az egészségügyi intézményekben és közösségekben élő anyák és gondozók oktatását, az élelmiszerek vitaminokkal és ásványi anyagokkal való dúsítását, a szoptatás és a kiegészítő táplálkozás támogatását, valamint a súlyos akut alultápláltságú gyermekek kezelését.

A partnerség beindítása

Az UNICEF-fel való együttműködés 2019-ben lép életre a Somat és a Pur különleges termékvariánsaival tíz országban: Németország, Olaszország, Spanyolország, Törökország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia és Horvátország. Az „1 termék = 1 egészséges étkezéshez való hozzájárulás” elvét követve a márkák támogatásával a fogyasztók is aktívan részt vesznek, segítve a rászoruló gyermekeket és közösségeket.

Magyarországon a kezdeményezésben az összes Somat és Pur márkák termékei részt vesznek. Fogyasztóink a termék megvásárlásával hozzájárulnak az UNICEF Globális Élelmezési Programjához, amely segíti a gyermekek fejlődését, támogatva azokat, akiknek leginkább szükségük van rá. A Henkel 3 eurocent támogatást nyújt minden eladott Somat és Pur termék után 2019. december 31-ig.

Az #enjoytogether kezdeményezés magyar nyelvű honlapja az alábbi linket elérhető: somat.hu/hu/home/enjoytogether.html.

Az UNICEF-ről
Az UNICEF az Egyesült Nemzetek Szervezetének Gyermekalapja. A világon minden gyermeknek joga van a gyermekkorhoz - az UNICEF azért van, hogy ezt valóra váltsa. Az UNICEF-et 1946-ban alapították, hogy segítsenek a II. világháború utáni elpusztított Európában élő gyerekeken. Ma az UNICEF világszerte 190 országban van jelen annak érdekében, hogy minden gyermek egészségesen fejlődjön, védett környezetben nőjön fel és iskolába járjon - vallástól, bőrszíntől vagy származástól függetlenül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6415305834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása