Ember, technológia és természet együttélése: így látják a magyar középiskolások
2020. január 31. írta: persica

Ember, technológia és természet együttélése: így látják a magyar középiskolások

Közel 600 pályázóval zárult az LG Instagram fotópályázata

Egy hónap alatt közel 600 pályamű érkezett az LG Magyarország Back to the nature című, 9-13. évfolyamos középiskolai hallgatók számára meghirdetett Instagram fotópályázatára. A diákok feladata az volt, hogy kreatívan jelenítsék meg ember, technológia és természet együttélését a mindennapokban. A legjobb képek Annoni Zita fotói mellett szerepelhettek egy budapesti bevásárlóközpontban, a nyertes iskola pedig oktatást segítő projektorral, valamint egy 40 fős fenntarthatósági képzéssel gazdagodott. 

Annoni Zita fotója a témában

A diákokat és a középiskolákat is megmozgatta az LG hazai képviseletének Back to the nature című Instagram fotópályázata. A verseny célja az volt, hogy a fiatalok és a középiskolai oktatók körében felhívja a figyelmet a környezettudatosság és az elektronikai eszközök tudatos használatának fontosságára. Az ember, technológia és természet szimbiózisát fókuszba helyező pályázat ideje alatt a diákok Annoni Zita fotógráfus képeiből meríthettek ihletet, amelyek a Mammut Bevásárló és Szórakoztatóközpontban voltak láthatók. A képeken a fotográfus az LG CineBeam 4K projektor által vetített képek árnyékait és élénk színeit használta fel a téma művészi megjelenítésére.

A beérkezett közel 600 pályamű közül a zsűri Annoni Zita elnöklésével három helyezést osztott ki, a legtöbb kedvelést begyűjtő kép készítője pedig közönségdíjban részesült. Az így kiválasztott budapesti, zalaegerszegi, soproni és tatai iskolák tanulóit nem csak egyenként díjazta az LG, de fotóik Zita kiállításának részeként is megtekinthetők voltak az eredményhirdetést követő időszakban. A fődíjat a budapesti Corvin Mátyás Gimnázium tanulója, Bognár Botond vihette haza.

Az LG a pályázat meghirdetésekor különös figyelmet fordított arra, hogy a nyertes iskola hasznos támogatást kapjon a fenntarthatósági témák oktatásához. Ennek megfelelően az első helyezett diák iskolája számára a Humusz Szövetséggel együttműködve egy 40 fős fenntarthatósági képzést, emellett oktatási célokra egy LG PF50KS smart projektort is átadott az intézménynek.

„Nagyon örülünk, hogy talán kicsit rendhagyó témájú fotópályázatunk országosan megmozgatta a középiskolásokat, és várakozáson felüli mennyiségű nevezést hozott” — mondta el Orémus Eszter, az LG IT termékekért felelős marketing menedzsere. „Bízunk benne, hogy a kampányban megszólított fiatalok és szüleik figyelmét is sikerrel hívtuk fel arra, hogy a technológiát használva is odafigyelhetünk a természetre és a környezeti szempontokat szem előtt tartva is élhetünk a technológia által kínált lehetőségekkel.”

Az LG Back to the nature Instagram fotópályázat nyertesei

Bognár Botond — 1. hely

Corvin Mátyás Gimnázium

Vonyó Bence — 2. hely

Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Simon Zsófia — 3. hely

Soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

Csonka Levente — Közönségdíj

Tatai Református Gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4515449002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása