C&A jövőképe: A fenntartható divat, mint az új mérce
2020. február 23. írta: persica

C&A jövőképe: A fenntartható divat, mint az új mérce

A C&A már 176 éve törekszik arra, hogy minél több emberhez tudja eljuttatni divatos és megfizethető árú termékeit. Úgy gondoljuk, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy jól nézzen ki és jól is érezze magát a bőrében, miközben a ruháink készítőit nem éri kár vagy méltánytalanság és a bolygónknak sem ártunk. Ezért fektetünk oly sok energiát a fenntarthatóságba. Ez ma már a vérünkké vált. Napi szinten több mint  2 millió vásárlónk van, munkatársaink száma közel 60 000, a beszállítóinknak dolgozó emberek létszáma, akik a mi ruháinkat állítják elő, meghaladja az egymilliót. Tisztában vagyunk azzal, hogy nagy befolyással bírunk az ágazatban, és ezért felelősen kell gondolkodnunk. Szánjon egy kis időt arra, hogy megismerje a fenntarthatósággal kapcsolatos jövőképünket, kezdeményezéseinket és vállalásainkat.

A C&A-nál hisszük, hogy mindenkinek jár az, hogy nap mint nap jól nézzen ki és jól érezze magát a bőrében anélkül, hogy veszélyeztetné azok életminőségét, akik a ruháit készítik, vagy bolygónkat, amelyből erőforrásainkat merítjük. Azt szeretnénk, ha vásárlóink bíznának bennünk és tudnák, hogy tőlünk úgy vásárolhatnak termékeket, hogy nem kell választaniuk a fenntartható és a nem fenntartható között.

Szeretnénk, ha a mi Divatunk pozitív hatást gyakorolna a világra: Termékeink több fenntartható anyag és kevesebb természeti erőforrás felhasználásával készülnek, figyelembe véve az állatok jólétét is. A ruhadarabokat megfelelő bánásmódban részesített és méltóságukat megőrző nők és férfiak készítik biztonságos munkakörnyezetben. Mindez többek között azt is jelenti, hogy a ruhák hasznos életciklusuk végén új célt kapnak.
Kérjük, olvassa el éves fenntarthatósági jelentésünket, amiből többet megtudhat szemléletünkről, kezdeményezéseinkről és a fenntarthatóság terén elért eredményeinkről. A jelentés angol nyelven érhető el.
Arra is törekszünk, hogy vásárlóink megértsék, hogyan cselekedhetnek ők is jót azáltal, hogy nálunk vásárolnak. Ezért bemutattuk a fenntarthatóság jegyében készült #wearthechange kollekciónkat, amelynek darabjai fenntarthatóbb anyagok és eljárások alkalmazásával készültek, mint a hagyományos módon előállított ruhadarabok.

Divat a körforgás jegyében

A fenntarthatóság azt jelenti, hogy újragondoljuk a termékeink tervezésének módját, gondolva azok következő életciklusára is. Olyan ruhaipar felé szeretnénk elmozdulni, amely biztonságos anyagokat használ fel és hasznosít újra, védi az ökoszisztémákat és tisztességes munkát biztosít az embereknek. Hiszünk a „körforgásos divatban“. Jövőképünk része a helyreállító jellegű, körkörös gazdaság felé történő elmozdulás, ahol nem keletkezik hulladék ruháink tervezése és hulladékként történő elhelyezése során sem. Együttműködünk a „Fashion for Good“-dal annak érdekében, hogy életre keltsük ezt a törekvésünket.

Mi voltunk a világ első divatipari kiskereskedői, akik olyan ARANY fokozatú Cradle-to-CradleTM tanúsítvánnyal rendelkező ruhadarabokat állítottak elő és értékesítettek, amelyek 100%-ban biopamutból készültek a Global Organic Textile Standard (GOTS) szabványnak megfelelően. A termékek biztonságos és biológiai úton lebomló anyagokból és vegyszerekkel, valamint a társadalom és a környezet szempontjából felelős módon kerültek legyártásra. Amennyiben érdeklik Önt C2C termékeink, kérjük, kattintson ide további információkért.
A körforgáson alapuló ruházati iparra történő átállás kihívásokat rejt magában, időt és holisztikus rendszerszemléletet követel majd. Fontos lépések ezen a hosszú úton: a hatékony begyűjtési és válogatási rendszer kidolgozása a világ minden részén, az innovatív start-up vállalkozások támogatása  és az új körforgásos technológiák kidolgozása, valamint az újrahasznosított anyagok felhasználása a termékeinkben.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5015487944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása