Az EUCERIN a bőrödet és a bolygót is védi
2020. március 10. írta: persica

Az EUCERIN a bőrödet és a bolygót is védi

Az Eucerin Sun termékcsalád a magas minőségű fényvédelem mellett a környezetvédelemre is figyelmet fordít

Szeretnéd megvédeni a bőröd a nap káros sugaraitól a környezet károsítása nélkül? Az Eucerin napozó készítményei biztosítják a bőr számára a szükséges védelmet, miközben minimalizálják a környezetre gyakorolt hatást. A nap káros sugarai ellen egyedül az UV-szűrők jelentenek védelmet, így pótolhatatlanok a fényvédőkrémekben. Ugyanakkor a naptejekben található egyes UV-szűrők, mint az oxibenzon és az oktinoxát, a vízi élővilág károsodásához vezetnek: az Eucerin Sun termékcsalád ezért kizárólag ásványi és szerves UV-szűrőket tartalmaz. A készítmények többsége a mikroműanyagok közé sorolható nejlont sem tartalmazza, a receptúra 70%-a pedig biológiailag lebontható.

A naptejek UV-szűrői többnyire az oxibenzon és az oktinoxát, melyek ártalmasak a vízi ökoszisztémákra, például a korallzátonyokat felépítő virágállatokra. Az Eucerin márka évek óta törekszik arra, hogy olyan termékeket állítson elő, amelyek egyszerre nyújtanak védelmet a nap káros sugaraitól és a természetet is tiszteletben tartják. A Sun termékcsalád tagjaiban ezért kizárólag ásványi és szerves UV-szűrők kapnak helyet, amelyek a bőrödnek a legkiválóbb védelmet nyújtják. Az Eucerin Sun termékek megfelelnek az Európai Unió kozmetikai rendelet szigorú törvényi előírásainak és a Hawaii Reef Billnek is, amelynek lényege, hogy a termékek nem tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek a korallzátonyt, a vízi világ élőlényeit károsítanák.

Nemcsak az élővilág, hanem az emberek számára is létfontosságú a korallzátonyok és tengeri élővilág megóvása. Napjaink egyik égető problémája a mikroműanyag. A mikroműanyagok nagyon kicsi, szilárd műanyag részecskék, amelyek biológiailag nem lebonthatóak, és a vizekbe kerülve hozzájárulnak a szennyezéshez. A mikroműanyagnak számító nejlont gyakran használják kozmetikai és testápolási termékekben a bőrérzet javítása érdekében, ez adja a krémek sima érzetét használatkor. Az Eucerin 2015 óta nem használ mikroműanyagot az új termékek fejlesztése során, 2020 végére pedig a márka összes készítménye nejlonmentes lesz.

Az Eucerin Sun receptúrák 70%-a biológiailag lebontható, ami tovább csökkenti a környezetre gyakorolt hatását. Egy anyag biológiailag lebontható, ha az európai szabványoknak megfelelően komposztálható. Ez azért fontos, mert így a vizekbe kerülő anyag gyorsabban lebomlik, ahelyett, hogy nagyon hosszú ideig a meglévő formájában maradna. Minél könnyebben lebomlik egy termék, annál kevésbé terheli a környezetet.

Élvezd a tudományos bőrápolást kompromisszumok nélkül!

Az Eucerin® termékeket keresd a partnerpatikákban!

Néhány szó az Eucerin® márkáról:

Az Eucerin® története 1900-ban kezdődött egy úttörőnek számító innovációval. Isaac Lifschütz kémikus gyógyászati forradalmat indított el. A kutató kifejlesztett egy rendkívül finom alapkenőcsöt, amit „eucerin” – a csodálatos kenőcs – néven vívőanyagként használt stabil emulziókhoz.

1900: Dr. Lifschütz szabadalom kérelme az eucerin tartalmú kenőcs alaphoz. 1903-tól az eucerin emulzifikáló hatóanyagként jelent meg a piacon. 1911-ben Dr. Troplowitz megszerezte a szabadalmi jogot a Beiersdorf számára és bevezette a piacra az első terméket, amely tartalmazta a hatóanyagot, az Eucerin® port. Ezt követte az első Eucerin® márkanevű kenőcs, már a Paul Beiersdorf & Co. cég termékeként. A következő termék az Eucerin® szappan volt 1930-ban.

A következő mérföldkövet 1950-ben az Eucerin® pH5 krém megszületése jelentette. Kategóriájában ez volt az első olyan termék, amely az egészséges bőr megóvása érdekében annak saját természetes védő savköpenyének fenntartására helyezte a hangsúlyt. Ez a szempont ma is kulcsfontosságú szerepet játszik az orvosi bőrápolásban és a nemzetközi kutatói körökben.

Az 1970-es években az Eucerin® sokoldalú elismerést szerzett az Eucerin® pH5 Intenzív Testápoló és az Eucerin® pH5 Intenzív Testápoló F termékeinek köszönhetően. A 90-es évek második felétől az Eucerin® a gyors termékinnovációra fókuszált. 1994-ben a pH5 Olajtusfürdő kifejlesztésével az Eucerin® egy új termékkategóriát vezetett be. Ez volt az első olajtusfürdő, amely megvédi a bőrt a fürdés során a kiszáradástól. 1996 az első Eucerin® arcápolási termékek piaci bevezetése, mellyel a márka teret hódított a bőrápolás legfontosabb területén, az arcápolás terén. Egyik innovációját a másik után fejlesztette ki: a problémás bőrre alkalmas tisztító és ápoló termékektől (Eucerin® Száraz Bőrre, Problémás Bőrre és Bőrpír elleni termékcsaládok) a nagy hatásfokú Anti-Age Bőrfiatalító termékekig, melyeket a legmagasabb bőrgyógyászati követelményeknek eleget téve fejlesztettek ki (az első, klinikai vizsgálatokkal igazolt Q10 Active ránctalanító krémtől a kozmetikai bőrgyógyászat által inspirált új generációs Hyaluron-Filler ránctalanító kezelésig).

Napjainkban az Eucerin® a bőrgyógyászok által közkedvelt bőrápolási márka, amit a különböző bőrproblémák igényeinek megfelelően fejlesztettek ki. A bőrgyógyászokkal közösen végzett munkának és a technikai szaktudásnak köszönhetően az Eucerin® megbízható és nagy hatásfokú termék innovációkat garantál, melyek a magas bőrgyógyászati követelményeknek is megfelelnek. A gondosan válogatott aktív összetevőknek és az előírt klinikai vizsgálatoknak köszönhetően az Eucerin® kitűnő termékminőséget garantál.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3715514254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása