ÍGY SEGÍTÜNK MI
2020. április 22. írta: persica

ÍGY SEGÍTÜNK MI

AZ EGYSZÜLŐS KÖZPONT FOLYAMATOS TÁMOGATÁST NYÚJT A BAJBA JUTOTT EGYSZÜLŐS CSALÁDOKNAK

Az Egyszülős Központ a veszélyhelyzet alatt is folyamatosan és többféle szolgáltatással, adománnyal támogatja az egyszülős családokat. A korábbi szolgáltatások jó része online formában jelenleg is elérhető és megerősítettük az adományozási tevékenységünket, hogy élelmiszerrel, tisztító- és tisztálkodószerrel is támogassuk az arra rászoruló családokat.

A veszélyhelyzet kihirdetését követően az egyszülős családok nehézségei megsokszorozódtak.

Azoknál a családoknál, ahol a szülő elvesztette a munkahelyét, a mindennapi megélhetés okozza a legnagyobb problémát. Akiknek megmaradt a munkájuk, ott nehezen tudják megoldani a munkájukkal egyidőben a gyerekek oktatását, figyelmük lekötését. A jelenlegi helyzet tovább fokozza az egyszülős családokat egyébként is sújtó izolációt, a szülők mentális állóképessége jelentősen csökken. Az Egyszülős Központ gyorsan reagált a kialakult helyzetre, így a bajba került családoknak folyamatos segítséget tud nyújtani.

Első és legfontosabb feladatként megerősítettük az adományozási tevékenységünket, a vidéki klubjaink közreműködésével Budapesten kívül is meghirdettük a támogatási lehetőségeket.  A rászoruló egyszülős családoknak többszáz kilónyi tartós élelmiszert juttattunk el már az első hetekben, s heti szállítással folyamatosan küldjük az újabb élelmiszercsomagokat.

Az online oktatáshoz sok családnak nincs meg a megfelelő informatikai eszköze, sem laptop, sem táblagép nem áll rendelkezésükre. Felajánlásként kapott laptopokat juttattunk el tíz családnak, hogy a gyerekek – összesen 25-en – ne maradjanak le osztálytársaiktól, részt tudjanak venni a napi tanulásban. A tervek szerint hamarosan további családok is részesülnek laptopadományban.

Szolgáltatásaink többségét online formába tettük át, így továbbra is elérhető jogi segítségnyújtás, coaching, pszichológiai tanácsadás, segítő beszélgetések, valamint állásközvetítés és álláskeresés, amire a jelen helyzetben különösen megugrott az érdeklődés. Létrehoztunk egy adatbázist a nagyobb települések, illetve a budapesti kerületek önkormányzati támogatási lehetőségeiről, a köznevelési intézmények ügyeleti rendjéről és az igénybe vehető ingyenes gyermekétkeztetésekről.

Új szolgáltatásokat indítottunk el, hogy segítsük a szülők mentális talponmaradását: online tanulási segítséget biztosítunk a gyerekeknek felkészült pedagógusok segítségével hét tantárgyból, ezzel a szülők válláról is levesszük a felkészülés és oktatás terhét. Nyelvi fejlesztési foglalkozásokon pedagógusaink az első osztályra készítik fel a kicsiket, stresszoldó beszélgetéseinken pedig igyekszünk támogatást adni a túlterhelt egyszülősöknek. Újdonságként létrehoztuk az „Énidő a karanténban” programunkat, ahol online egyéni és csoportos beszélgetések formájában tudnak kiszakadni a szülők a mindennapi problémákból. Online jógaóráinkon lehetőséget biztosítunk a mozgásra és a lazításra. Közösségi médiafelületeinken rövid videók formájában nyújtunk segítséget az egyszülős családoknak az őket most leginkább érintő kérdésekről. (A kijárási korlátozás bevezetésekor például a legtöbbeket érdeklő kérdés az volt, hogy a korlátozás hogyan befolyásolja a kapcsolattartást a másik szülővel. Sokan ugyanis a fertőzésveszély miatt féltik a gyermeküket, illetve amiatt aggódnak, hogy egy esetleges kijárási tilalom esetén nem kapják vissza a gyereket a másik szülőtől.)

Intenzív adománygyűjtési akcióba kezdtünk, hogy minél több családnak tudjunk segíteni élelmiszerrel, tisztító- és tisztálkodószerrel, illetve laptopokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr7915631774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása