Sokszorosan váltotta be ígéretét az ÁRKÁD Mikulása
2020. december 29. írta: persica

Sokszorosan váltotta be ígéretét az ÁRKÁD Mikulása

Többszáz ajándék talált gazdára a Szeretetposta segítségével

November 20. és december 20. között várta a budapesti ÁRKÁD Mikulása a kicsik és nagyok álomkarácsonyáról szóló leveleit, hogy a legszívhezszólóbb üzenetek írói közül négy kisgyermek és négy felnőtt idei karácsonyi álmát váltsa valóra. A döntés azonban olyannyira nehéznek bizonyult, hogy végül a Mikulás és segítői 100 kívánságot teljesítettek, így a Szeretetposta angyalai közel 300 ajándékot juttattak el a címzettekhez.

Négy hét alatt közel kétezer levélben fordultak az ÁRKÁD Mikulásához a felnőttek és gyerekek, és osztották meg, hogy milyen lenne számukra az álomkarácsony, illetve milyen ajándékot helyeznének a karácsonyfa alá szeretteiknek. A bevásárlóközpont hét postaládájába bedobott, illetve online beérkező leveleket egyáltalán nem a túlzó kérések jellemezték, sőt, gyakran egészen apró, hétköznapi kívánságokat fogalmaztak meg a jelentkezők. „Jó volt látni, hogy sok kisgyerek írta meg saját kézzel a levelét, illetve, hogy felnőttek és gyerekek egyaránt nagyon szívmelengető módon fogták meg a karácsony lényegét üzeneteikben” – értékelte a pályázatokat Vizsolyi Dániel, az ÁRKÁD bevásárlóközpont igazgatója.

„Kellemes meglepetés volt, hogy sokan önzetlenül szerettek volna élni a kínálkozó lehetőséggel, hiszen nagyjából minden hetedik levélben nem maguknak vagy közvetlen családtagjaiknak kértek ajándékot, hanem akár szervezeteknek, intézményeknek szerettek volna adni” – tette hozzá. Így kerültek hasznos ajándékok többek között a Semmelweis Egyetem Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinika üllői úti Újszülött Osztályára, édességcsomagok a Rákosmenti Csicsergő Óvodába, vagy a Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítványhoz.

„Már az első hétvége után világos volt, hogy nem tudjuk tartani az eredetileg felajánlott 4-4 kívánságot, mert annyi szívhezszóló és gyönyörűen megfogalmazott üzenet érkezett kicsiktől és nagyoktól, amelyek mellett nem lehetett szó nélkül elmenni. Végül 100 kívánság tejesült, ennek keretében közel 300 ajándékot vittek ki a budapesti ÁRKÁD angyalai a szerencsés gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak.” – fogalmazott az igazgató. Hozzátette: jól jellemzi az elmúlt hetek hangulatát, hogy több tucatnyi olyan levelet is kaptak, amelyekben nem is fogalmaztak meg kívánságokat, egyszerűen csak meg szerették volna osztani a karácsonnyal kapcsolatos gondolataikat vagy megköszönni a kezdeményezést.

A teljesített kívánságok széles skálán mozogtak: legtöbben könyvet, játékot vagy a gyermekek tanulását, fejlesztését segítő elektronikai eszközt kértek, de volt olyan család, amelynek egy teljesen feldíszített karácsonyfa vagy egy ünnepi étkészlet tette teljessé az adventi készülődést. A jellemzően a bevásárlóközpont vonzáskörzetéből érkező kívánságok mellett volt olyan ajándék, amelyet Budapest környékére szállítottak vagy még távolabbra postáztak a Mikulás segítői.

A többszáz ajándék átadása komoly csapatmunkát kívánt meg az ÁRKÁD teljes dolgozói közössége részéről, hiszen a pontos koordináció és a feszes logisztika mellett minden egyes ajándékot egyedileg csomagoltak, hogy valóban díszes csomagolásban kerülhessenek a fa alá.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan megértették, átérezték a Szeretetposta üzenetét, és az is jó érzéssel tölt el bennünket, hogy a visszajelzések alapján sokak életében jelent meg újra a karácsonyi csoda ennek a különös évnek a végén” – értékelte a kezdeményezés sikerét a budapesti ÁRKÁD igazgatója.

Az ÁRKÁD Bevásárlóközpont, Budapest

Az Örs vezér terén található ÁRKÁD Bevásárlóközpont 2002 óta várja a látogatókat. Magyarország legnagyobb kereskedelmi területű shopping centereként több mint 220 ismert és közkedvelt üzlet található meg benne. A komfortos, barátságos és igényes közös terek pedig még kellemesebbé teszik a vásárlást, az autóval érkezőket pedig egy 1600 fős parkolóház várja. 2019 őszétől várja vendégeit az ÁRKÁD Foodloft 7 étteremmel – az à table!, a Bellozzo, a Burger Market, a Katsa, a padthai wokbar, a Tsuru és a Yolo Bistro –, a frissen létrehozott gasztro-tér része egy 200 négyzetméteres terasz is, a családi programokat pedig a Foodloft mellett elhelyezkedő Kölyökpark teszi teljessé.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2916362526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása