Az Egyszülős Központ üdvözli az árvaellátás minimumának duplájára emelését
2021. április 19. írta: persica

Az Egyszülős Központ üdvözli az árvaellátás minimumának duplájára emelését

Egyedül nevelő szülőnek lenni nem feltétlenül választás kérdése, ilyen például az az élethelyzet, amikor meghal az egyik szülő, és a másik egyedül marad. Az árvaellátás minimumának duplájára emelése a jövő év elejétől nagy segítség az ezekben a családokban félárván maradt gyermekek életminőségének javításában. 

Ma Magyarországon 55 ezer olyan árva vagy félárva gyermek él, akik jogosultak árvaellátásra. A mai napon bejelentett, az árvaellátás minimumának duplájára emelése, hatalmas segítség nekik. Ez akár 25 ezer forint havi emelést is jelenthet gyerekenként. Ennek hatása már a család mindennapjaiban is érezhető, hozzájárul a gyermekek életminőségének javításához.

Az emelés a megbecsülés jele is, hiszen a tragédia után, a társát elvesztett egy szülőnek két ember munkáját kell elvégeznie a továbbiakban. 

Az Egyszülős Központ őszintén örül a bejelentésnek, hiszen a kormány döntése több ezer olyan család életét teszi könnyebbé, ahol nincs másik szülő, akivel meg lehetne osztani a gyerekek felnevelésének költségét.

A budapesti Egyszülős Központ 2018. májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt közel két évben a központ több mint 70-féle szolgáltatásával 14 500 egyszülős családot ért el.

Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma kb. 300 000.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2316506674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása