Frissítő menta-tippek, hogy otthon is szakértő legyél
2021. április 21. írta: persica

Frissítő menta-tippek, hogy otthon is szakértő legyél

7 dolog, amit a mentáról tudnod kell!

Ha a mentával eddig csak a mojitódban néztél farkasszemet, akkor itt az ideje, hogy máshogy gondolj erre a frissítő gyógynövényre. A menta előnyei messze túlmutatnak azon, hogy csak a bárpultnál találkozz vele. Itt az ideje, hogy ez a klasszikus helyet kapjon a kertedben, a tányérodon és a fürdőszobádban is!

A FOREO most dobta piacra a menta színű, BEAR arcfeszesítő készülékét, amely profi szintű arckezelést nyújt otthonodban. A svéd beauty-tech márka most felfedi a szupererővel bíró menta legfőbb előnyeit!

Egészségessé teszi a bőrt

A menta igen erős gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a mitesszerek és a pattanások kezelésében! Az American Academy of Dermatology tanulmánya szerint, akik napi 2 csésze fodormenta teát fogyasztottak, azok arcbőrén egy hónap elteltével 25%-kal, három hónap elteltével pedig 51%-kal kevesebb pattanás jelentkezett.

Segíti az emésztést

Ez a szuper gyógynövény segíthet a fogyásban is. A menta illóolajai stimulálják az emésztési enzimeket, növelik az epe áramlását és elősegítik az emésztést. A menta hozzájárul a tápanyagok hatékonyabb felszívódásában is; amikor a test képes a tápanyagok megfelelő feldolgozására, az anyagcsere is fokozódik. Az anyagcsere felpörgetése pedig elősegítheti a fogyást.

Fokozza az energiát, gyógyítja a fejfájást

A menta egyik legnagyobb előnye, hogy az aromaterápiában is számos probléma ellen bevetheted.  A borsmenta illóolaját használhatod energiaszinted növelésére, de a fejfájás ellen is kiváló. Ahelyett, hogy a munkahelyi kávédat kortyolgatnád, tegyél borsmentaolajat az asztalodra, és ha úgy érzed, hogy lemerültél, egyszerűen csak szippantsd be az energiát, hogy agyad ismét teljes üzemmódra kapcsoljon.

A bőröd barátja

Rengeteg szépségrajongó van, aki a bőrápolás során beveti a menta erejét. És itt egy újabb ok, hogy ennek abszolút helye van a fürdőszobádban is! A FOREO legújabb dobása, a BEAR menta színű, mikroáramos arcfeszesítő készüléke segít csökkenteni a ráncokat és az arcbőr öregedésének jeleit. Olyan érzés, mint egy igazi szépségkezelés otthon, friss menta színben!

Enyhíti a náthát

Ha náthával küzdesz, és nehezen kapsz levegőt, a menta a legjobb orvosság. A gyógynövény hűsíti és nyugtatja a torkot, az orrot és egyéb légúti szerveket, illetve enyhíti a krónikus köhögést okozó irritációt. Inhalálj a menta erejét bevetve!

Javítja az agy teljesítményét

A menta levelek erősíti az agyat. Számos tanulmány szerint a növény rendszeres fogyasztása javíthatja a memóriát, fokozhatja az éberséget és a kognitív funkciókat.

Természetes rágógumi

Mivel antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, a menta igen hasznos a szájhigiénia szempontjából, valamint javítja fogaid egészségét is. Szóval bátran rágcsálj naponta egy-egy mentalevelet, még a leheletednek is jót tesz!

6 tuti tipp, amire használhatod a mentát - A FOREO tippjei

Használd összetevőként salátákhoz!

Dobd fel vele az ásványvizet!

Készíts belőle teát!

Keverd csokoládéhoz!

Rágcsáld nyersen!

Készíts belőle házi testradírt!

FOREO BEAR mikroáramos arcfeszesítő készülék menta színben (mint) elérhető a www.notino.hu oldalán

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr816508852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása