Az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület közös munkája
2021. június 11. írta: persica

Az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület közös munkája

Az egyszülős családokon belül is kiemelten nehéz helyzetben vannak azok a szülők, akik sérült gyereket nevelnek.

Rendkívül keveset tudni az élethelyzetükről és azokról a megoldási lehetőségekről is, amelyek könnyebbé tennék a mindennapi életüket. Az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület közös kutatásában azt szeretnék felmérni, hogy mi jellemzi ezeknek a családoknak a mindennapjait, kiktől kapnak és kiktől várnának segítséget, és hogy milyen támogatással lehetne segíteni őket. A felmérés célja, hogy a sérült gyermeküket egyedül nevelő szülők számára olyan programokat, tehermentesítési lehetőségeket tudjanak biztosítani, amelyek a valódi szükségleteikre adnak választ. 

Az önkéntes és anonim kérdőív az alábbi linken érhető el 2021 június 9-től közel két hónapon keresztül, július 31-ig: 

A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt közel három évben a Központ több mint 70-féle szolgáltatásával több mint 15 ezer egyszülős családot ért el.  

Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma megközelítőleg 300 000. 

A Találj Magadra Egyesület 2018 júniusában alakult, azzal a célkitűzéssel, hogy a sérült gyermeket nevelő szülők élethelyzetét segítse, az anyák munkaerőpiacra való visszatérését, rekreációját támogassa, érdekeik érvényesítésében fogódzót nyújtson. A lélegzetnyi idő program keretében több, mint száz sérült gyermeket nevelő anya jutott szabadidőhöz, a gyermekek számára pedig szakképzett gyerekfelügyelők biztosítottak programot egyénileg.   

Magyarországon ma megközelítőleg 90 000 családban ápolnak sérült gyermeket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4516589516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása