ÉLET A KARANTÉN UTÁN - Schrödinger Macskája Pub
2021. július 16. írta: persica

ÉLET A KARANTÉN UTÁN - Schrödinger Macskája Pub

Milyen a COVID járvány közben és azután az egyik legmegtépázottabb szektorban

A macska bemutatkozik:

Schinágl Martin vagyok a Schrödinger macskája Pub ötletgazdája és egyben tulajdonosa.

Engedjétek meg, hogy elmeséljem élményeimet, tapasztalataimat ebben a nehéz helyzetben. A helyet 2019 tavaszán nyitottam, tíz év vendéglátós tapasztalat után, az elsők között a spirit bár vonalon, válaszul az egyre nagyobb érdeklődésre a rövid italok kultúrájának területén.

A Schrödinger legfőbb húzóitalai a rum, whisky és mindenekelőtt a gin, gin&tonik. Az arányok eltolódása a gin-tonik irányába határozottan a vendégek igényei alapján alakult ki. Kimagasló a választék, 38 féle rum, 22 whisky és 70 gin, emellett egyéb klasszikus vagy újhullámos italok is fellelhetők és természetesen hétről hétre bővülnek. A nagyon különleges, angol, svéd, spanyol, olasz, görög, izraeli és japán (de pár magyar különlegesség is megtalálható a felhozatalban) ginek mellé különböző ízesítésű kézműves tonik dukál, valamint némi fűszer is: rózsabors, virágszirom, kardamom vagy éppen narancshéj: a végeredmény pedig általában a kétkedőket is meggyőzi.

A gin-tonik azért olyan harmonikus ízvilágú, mert a különböző gin[1]és tonik-párosítások egymást erősítik. A gin szerintem az egyik legizgalmasabb long drink, mert nagyon sokféleképpen lehet variálni, szinte végtelen lehetőség rejlik benne. A bárban mindig is fontos volt a személyes kapcsolat a vendégekkel, mivel egy személyben vagyok tulajdonos, pultos és bártender is. Egyedül viszem az egész helyet, így egészen biztosan a pult mögött találtok. Ezt a hozzáállást húzta keresztbe a Covid járvány és még csak a sokak által választott házhozszállítás sem jöhetett szóba, ugyanakkor az sem volt opció, hogy „veszni hagyjam” az éppen hogy beindult és már-már megvalósulni látszó álmomat. Az első sokk után én is azon gondolkoztam, hogyan tudom belevetni magamat az online világba, így születtek meg az online gin&tonik, whisky, rum és egy alkalom erejéig még tequila-mezcal kóstolók is. Az előre kiporciózott italokat személyesen szállítottam házhoz és egy adott időpontban online ősszegyültünk és elfogyasztottuk az italsort. A legpozitívabb tapasztalat, hogy nem egy „one man show” volt a kóstoló, hanem meg tudtuk teremteni azt a bensőséges hangulatot így is, ami a bárban is jellemző volt.

Mind a kiszállítás, mind a kóstolók alatt érezhető volt a résztvevők részéről a támogatás, legyen szó régi vagy új vendégről. Egészen érdekes sztorikba is belefutottunk, mint pl. amikor az Amerikában élő lányuk az idős szülőket fizette be a kóstolókra, akik hónapok óta a lábukat sem tették ki a lakásból a járvány miatt és így újra társaságban lehettek, vagy amikor különböző országokban ragadt családtagok vagy baráti társaságok így tudtak mégis együtt szórakozni kicsit. Az újra nyitás is kicsit nehézkesebben ment mindkét alkalommal, mert nincs teraszom és ebben a kerületben könnyítések sem jöttek, amik megoldást nyújthattak volna a helyzetre. Rengeteget köszönhetek vendégeimnek, mindkét nyitás után a törzsvendégeimre számíthattam legelőször, de most kell még egy kis drukk, hogy talpon is tudjak maradni. Gyakran küldetésükként kezelve hoztak mindenkit, aki mozdítható. Beszélgettünk, iszogattunk, gyere ki közénk, igyál velünk, ülj le hozzánk.

Ez a Macska lényege és ezt a legnehezebb átadni üres, lelketlen marketinggel. Nagyon hálás vagyok, hogy ennyi érdekes embert ismerhettem meg az elmúlt másfél évben.

FUNFACTS:

A hely megnyitása után derült ki, hogy létezik a Schrödinger’s Katzen Gin, ráadásul prémium minőségű német gin, amit végül sikerült is behozatni az országba, azóta a gin választék fix része. Időközben egy Frankfurtban élő bartendernek köszönhetően az ital tulajdonosai is üdvözöltek mikor személyesen mutatták be neki az italukat. - Brockmans, a kapszulás gin elnevezés története: törzsvendégeim szinte a kezdetektől járnak hozzám, stabilan, rendszeresen. Már az első alkalmak sem voltak szerények, akkor még a whisky dübörgött, majd szépen apránként áttértek és megrekedtek a ginek világában. Ha gin, akkor főként Brockmans. „Ba….g! Ezt kapszulába kellene zárni olyan jó. Kiáltott fel Dani testvére, azóta az itallapon is így szerepel.

Gyertek és legyetek ti is a Macska része, itt mindig történik valami váratlan!

Elérhetőségek: Schinágl Martin info@schrodingermacskaja.com +36 30 951 6095 Budapest, 1073 Kertész utca 42-44.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8416629114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása