Segítség az egyedülálló szülőknek a munkavállalásban is
2022. március 17. írta: persica

Segítség az egyedülálló szülőknek a munkavállalásban is

Az Egyszülős Központ közel 3 éve segíti az egyedülálló szülők munkaerőpiaci elhelyezkedését. Az egyedül nevelő szülők a munka világában hátrányos helyzetben lévő társadalmi csoportnak számítanak. 2019 óta több mint 160 szülőnek segítettünk munkát találni, hozzájárulva ahhoz, hogy a családok számára könnyebb legyen a napi megélhetés.

Az Egyszülős Központ az INCORPORA Programhoz csatlakozva biztosítja az egyszülős családok számára az ingyenes munkaerőpiaci támogatást. A program az ERSTE Alapítvány és a La Caixa Alapítvány közös projektje, amely a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő emberek munkavállalását támogatja Európa számos országában, így Magyarországon is 2016 óta. A szolgáltatásunk magában foglalja a személyes tanácsadást életrajz elkészítéséhez, motivációs levél írásához, az álláskereséshez, de konkrét állásközvetítéssel is segítjük a szülőket. Segítünk felkészülni az állásinterjúra és ha szükséges – a munkáltatókkal közösen -, a beilleszkedésüket is támogatjuk. Az elhelyezkedésük után 6 hónapig utánkövetjük őket a munkavállaló és a munkaadó szempontjából is. A program a munkaadókat is segíti, hiszen az álláspályázatokra olyan jelentkezőket közvetítünk ki, akik alkalmasak a feladatra. Összességében tehát nemcsak munkaerőközvetítőként működünk a programban, de segítjük a vállalati HR-osztályok munkáját is.

Az Egyszülős Központ 2019 óta a program segítségével 163 egyedül nevelő szülőnek talált állást, 452 egyedül nevelő nőt és férfit segített az elhelyezkedésben, 379 munkalehetőséget osztott meg ez idő alatt, illetve 189 céget vagy vállalatot vont be a programba potenciális munkáltatóként.  

További részletek az Incorpora programról itt érhetők el: https://www.incorpora-halozat.com/

A hálózat Facebook-oldala: https://www.facebook.com/incorporahalozat/

Az Egyszülős Központ honlapja: https://www.egyszulo.hu/ 

Az Egyszülős Központról 

A budapesti Egyszülős Központ 2018. májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt több mint három évben a központ több mint 70-féle szolgáltatásával több mint 26 000 egyszülős családot ért el. Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma kb. 300 000.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3417783014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása