Tippek a szemkörnyék ránctalanítására a Solanie termékcsaláddal
2022. április 30. írta: persica

Tippek a szemkörnyék ránctalanítására a Solanie termékcsaláddal

Ezúttal szemügyre vesszük azt a területet, ahol a legvékonyabb a bőr, és felfedjük, hogy miért fontos extra figyelmet szentelni az extrém érzékeny és problémás szemkörnyék ápolásának. A szemkörnyék speciális ápolást igényel, hiszen ezen a területen minden lelki és testi folyamat nyomot hagy: legelőször itt mutatkoznak meg a korai öregedés jelei, azonnal látszik rajta a kialvatlanság, a fáradtság és a stressz.

Fokozottan ki van téve a káros külső környezeti hatásoknak (UV- sugárzás, szmog, légkondicionálás), és szervezeted aktuális egészségi állapotáról is sokat elárul. Persze nem elhanyagolhatóak a genetikai kódok sem, amiket magaddal hordozol.

Az apró mimikai ráncok egyre csak szaporodnak, korrektorokkal eltüntetni a sötét karikákat nehéz feladat. Reggelente nyújthat némi segítséget a fagyasztóba hűtött kiskanál, de csodára az sem képes. Mindezekből látszik, hogy ez a kis terület bizony sok fejtörést okoz, az alábbiakban összefoglalásra kerül, hogy miben tér el az arcbőr más részeitől a szemkörnyék és mire kell figyelned!

Miért is öregszik a szemkörnyék bőre a leghamarabb?

Extrém vékony

• A szemhéj bőre is több rétegből áll, ám az irharéteg és a bőralja itt nagyon vékony
• A szemkörnyék bőre sokkal finomabb, érzékenyebb: négyszer vékonyabb a bőr a szemkörnyéken, mint az arc más részein. Az epidermisz 0,44-0,36 mm vastag a szemkörnyéken, amíg arc más részein 1-1,6 mm
• Hamarabb válik dehidratálttá, áttetszőbb és sérülékenyebb

Kevesebb faggyúmirigy

• A faggyú lipidekkel látja el és védi a bőrt (vízzel kombinálva ez alkotja a bőrfelszíni emulziót), de ezen a területen a faggyúmirigy mennyisége és nagysága is csökken
• Kevés faggyú = gyenge a hidrofil-lipidréteg = védtelenebb a bőr

Kevesebb elasztikus rost

• Kevesebb kollagént és elasztikus rostot tartalmaz, ami megőrizhetné a feszességét és rugalmasságát

Sok izom

• 22 izom dolgozik a szemkörnyék területén folyamatosan, egymással harmóniában
• Minden 10 másodpercben a 22 izomból 14 összehúzódik, és 10 000 pislogást generál naponta
• A mimikai izmok „hatékony működésének” köszönhető, hogy a szemkörnyéki mimikai ráncok egyre csak mélyülnek

Gazdag érhálózat

• A szubpapilláris érhálózat folyamatos tápanyagellátást biztosít a sejteknek, ám a vékony bőr miatt láthatóvá válik
• Az oxigénhiányos, széndioxidban gazdag vér sötét karikákat eredményez
• Az érfalak idővel törékényebbé, áteresztőbbé válnak (puffadtság, táskák)
• A vérkeringéssel párhuzamosan a nyirokrendszer tisztítja a szemkörnyéket a bomlástermékektől

Mit tehetsz, hogy javítsd a bőr állapotát és hogyan orvosold a nemkívánatos problémákat?

A szem speciális felépítésének köszönhető, hogy a szarkalábak, a karikás szem, az ödéma, a zsírfelhalmozódás és az érzékeny szem előbb-utóbb utolér mindenkit: az életmódod, a hormonszinted változásai, az életkorváltozás, az öröklött tényezők mind-mind befolyásolják, hogy kinek milyen problémával kell megküzdenie a szemkörnyékét illetően.

Az alábbi lépések betartásával azonban tovább megőrizheted fiatalos tekinteted, és sokat javíthatsz a számodra oly zavaró tüneteken:

1. Tisztítás és elhalt hámréteg eltávolítása
A szemkörnyékápolást mindig a szemfesték tökéletes eltávolításával kell kezdeni! A micellás víz vagy sminklemosó gyorsan oldja a szemfestéket, és a vízálló szempillaspirált is eltávolítja (kétfázisú olajos/vizes szemfesték lemosók). Nagyon fontos, hogy ne izgassa, irritálja a szemet. Ezután jöhet csak a letisztítás a bőrtípusodnak megfelelő arctejjel vagy lemosó habbal. Mindig figyelj rá, hogy ne nyújtsd a vékony bőrfelületet, a tisztítást finom, simító mozdulatokkal végezd az óramutató járásával ellentétesen.

Solanie Arctej érzékeny bőrre

Solanie Micellás arc- és sminklemosó folyadék

Solanie Aloe Vera Intenzív lemosó hab

Solanie Szőlő-hialuron habzó lemosó gél

A szemkörnyék területét is rendszeresen, ám kíméletesen hámlasztani kell (enzimes hámlasztás), így a bőrlégzés javul, jobban beszívódnak a hatóanyagok. Ezt elég, ha elvégzi a Solanie kozmetikus, amikor a havi arckezelésen jársz. Keresd meg a hozzád legközelebb eső Solanie kozmetikát: https://solanie.hu/szalonkereso

2. Hidratálás

A következő legfontosabb lépés, hogy megfelelően hidratáld a területet. Kellemes bőrérzetet nyújtanak a gélkrémek és kiválóan hidratálják a hámréteget (a bennük lévő nyákanyagok – arab mézga – hidratálnak). A fiatalabb korosztálynak prevencióként is tökéletesek. Érettebb bőröknél érdemes ápoló, hidratáló, kissé zsírosabb, ránctalanító szemránckrémet használni.

Solanie Argán növényi őssejtes Contour szemránc szérum

Solanie Ceramid liposom szemránc gél

Solanie Szőlő-hialuron TO Complex szemránckrém

3. Masszázs és keringés fokozás

Az arcrollerek és Gua Sha kövek a legismertebb ásványokból készülnek, ezeknek a holisztikus tulajdonságaik kihatnak az emberi szervezetre, tárolják, sugározzák a pozitív energiájukat. A különleges ásványokból készült beauty tool-okkal (és a hozzá használt megfelelő hatóanyagok kombinációkkal) végzett helyes és rendszeres masszázstechnikával eredményesen kezelhetőek a szemkörüli ödémák, duzzanatok. Az arcbőr feszesebbé, tónusosabbá válik, a ráncok mérséklődnek.

Solanie Lifting Beauty szett Rózsakvarc masszírozó rollerrel

Solanie Lifting Beauty szett Jáde Gua Sha kővel

Solanie Jáde Masszírozó Roller

Solanie Gua Sha Rózsakvarc Masszírozó kő

Végül, ne feledd a professzionális szemkezeléseket és masszázs technikát is bevetheted

A Solanie kozmetikai szalonokban külön szemkezelést is kérhetsz (ha eddig még nem tetted, keresd meg a hozzád legközelebb eső Solanie kozmetikát: https://solanie.hu/szalonkereso) , amely speciálisan erre a területre fókuszál és egy- egy stresszesebb időszak vagy nyaralás után helyreállítja a bőröd állapotát. A professzionális kozmetikai szemkörnyéki masszázs technika fokozza a nyirokkeringést és a vérkeringést, csökkenti az ödémát és feszesíti a bőrt.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8317820753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása