Páratlan Szülő Díj 2022
2022. június 02. írta: persica

Páratlan Szülő Díj 2022

Az Egyszülős Központ 2022-ben harmadik alkalommal hirdetett pályázatot a Páratlan Szülő Díjra olyan egyedülálló szülők részére, akik példát mutatnak a mindennapokban. A díjjal az egyedülálló szülők társadalmi megbecsülését szeretnénk növelni, elismerni azt a fáradhatatlan munkát, amelyet két szülő helyett végeznek.

A közel 300 jelölt közül Szalóki Ági énekesnő, Huszárik Kata színész, Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója, Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője és Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője választotta ki 2022 páratlan szülőit.

A díjazott személyére bárki tehetett javaslatot. Olyan szülőket, illetve olyan nagyszülőket és dédszülőket lehetett jelölni, akik egyedül nevelnek gyermeket.

A jelöltről egy-egy személyes történetet is vártunk. A felhívásra több száz inspiráló és megható történet érkezett, ezekből választottuk ki a Páratlan Szülő Díj 2022 döntőseit.

A zsűri az alábbi kategóriákban ítélt oda díjakat:

2022 páratlan anyukája                                                                                  Borszukovszky Petra    

    

2022 páratlan apukája                                                                                    Labancz Tamás

 

2022 különlegesen nevelő páratlan szülője                                               Ágoston Gizella

                              

2022 páratlan örökbefogadó szülője                                                            Franyó Anna

 

A rendezvényen két különdíjat is kiosztottak:

 

2022 páratlan nagycsaládos szülője            (a Nagycsaládosok Országos Egyesületének különdíja):

 

Dr.Sziebert Péter Pál        

 

2022 páratlan közösségi szülője (az Erste Bank különdíja):   Sándorné Kiss Barbara

A díjátadón Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője elmondta: ez a nap többszörös ünnep, hiszen egyrészt a pesti központ éppen négy éve nyitotta meg a kapuit az egyszülős családok előtt. Ez idő alatt több mint 26 ezer családnak nyújtott támogatást, segítséget vagy közösséget. Március óta pedig már két helyszínen – Pesten és Budán is – várják a családokat. A Páratlan Szülő Díj kapcsán elmondta: fontos, hogy odafigyeljünk az egyszülős családokra, akik azt tanítják, hogy fel lehet és fel is kell állni a nehéz helyzetekből. Az egyszülősség nem értékrend kérdése, hiszen bárki kerülhet ilyen helyzetbe.

Az eseményen részt vett Dr. Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családpolitikáért felelős helyettes államtitkára, aki beszédében kiemelte: A magyar kormány komplex és célzott családtámogatási rendszerének kiemelt szereplői az egyszülős családok. A támogatási rendszer reagál azokra az élethelyzetekre, kihívásokra, amikkel az egyszülős családok is szembenéznek. Ennek köszönhetően idén január elsejétől több mint duplájára nőtt az árvaellátás minimuma. Az Egyszülős Központtal együttműködve pedig olyan jogszabály változások születtek, aminek köszönhetően egyszerűbb, gyorsabb és szigorúbb lett a tartásdíj behajtásának szabályozása.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6817846903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása