Nevesd ki a nyári hőséget!
2022. július 30. írta: persica

Nevesd ki a nyári hőséget!

Ötletek a FOREO-tól, hogy megőrizd a hidegvéred a kánikulában is

Ugyanaz a nóta; élveznénk a nyarat, de a hőséget már kevésbé. A napsütéssel be sem tudunk telni, közben telítődnek a D-vitamin, a szerotonin és a jó hangulat tartalékaink is. Ki kívánhatna ennél többet? Sajnos azonban ennek a csodálatos időszaknak is van hátoldala: néha elviselhetetlenül forró. Izzadunk, kellemetlenül érezzük magunkat, kiszáradunk - és mindez még azelőtt, hogy kiléptünk volna a házból. A 7/24 légkondi és az ősz beálltáig való bekuckózás hozna némi megkönnyebbülést, de sajnos a dolgok nem mindig ilyen egyszerűek. A FOREO ebben a lesz a segítségünkre: hozott néhány hűsítő ötletet arra, hogy jegeljük magunkat és győzedelmeskedjünk a hőség felett. 

DYI légkondi

Nincs légkondi, vagy spórolnál a használatával? Semmi gond! Mindössze egy ventilátorra, egy tálra és némi jégre lesz szükséged. Először is töltsd meg a tálat jéggel, majd tedd a tálat a ventilátor elé. Végül, kapcsold be a ventilátort - tadaam! Ahogy a jég elkezd olvadni, a ventilátor körbeforgatja a párolgó hideg levegőt a szobában. Mindig legyen otthon elegendő jeged, hogy újra tudd tölteni a tálat. Még egy tipp: a levegő hőmérséklete éjszakánként lehűl, ezért érdemes olyankor kinyitni az ablakot, és egy nedves lepedőt az ablak elé lógatni. Az éjszakai lágy szellő átfúj a nedves anyagon, ezáltal hűti a szobát.

Fagyassz smoothie-t

Tudsz-e annál ízletesebb ötletet a hűsítésre, mint egy hideg nyalánkság elfogyasztása? Számtalan édes-jeges falat közül válogathatsz, a net tele van jobbnál jobb receptekkel. A bogyós és más gyümölcsök egyszerre táplálóak és finomak. Nassoláshoz nyugodtan fagyassz le néhány smoothie-t vagy gyümölcslevet előre, hogy mindig kéznél legyenek, amikor megkívánod.

Aludj egyiptomi módra

Az ősi egyiptomiak sok mindenben a koruk előtt jártak, így az alvás technikájában is. A testük hűtésére közvetlen lefekvés előtt hideg vízbe áztatott takarót használtak. Ezt a technikát még azzal fokozhatod, ha a magad felé irányítasz egy ventilátort is, amíg alszol. A magadra terített nedves törölközőben vagy lepedőben lévő víz elpárolog, miközben téged lehűt. Ha szeretnéd elkerülni, hogy elázzon az ágyad, teríts magad alá egy száraz törölközőt.

TLC a bőrödnek

Ha túl meleg van ahhoz, hogy bármit csinálj, varázsolj spa-t az otthonodból! Javaslatunk a FOREO UFO mini szépségápolási eszköze, T-Sonic pulzálással, RGB LED lámpával és termo funkcióval. Egy igazi spa-val felérő arckezelést nyújt, mindössze 90 másodpercben. Használd reggel, délben, este vagy bármikor, ha úgy érzed, hogy a bőrödnek szüksége van professzionális kényeztetésre az otthonod hűs kényelmében.

Egyél könnyűt

Megvan az oka, hogy a saláták miért annyira népszerűek a melegebb tájakon. Sokkal könnyebben emészthetőek és nem érzed úgy magad, mint a lassított felvétel a nyári hőségben. Kerüld a zsíros ételeket, hidd el, jobban érzed magad, ha a zöldségek és gyümölcsök mellett maradsz. Ezek az egészséges falatok tele vannak vízzel, így pillanatok alatt gondoskodnak a tested hidratálásáról és a lehűtéséről is.

Maradj hideg lábon

Legyél mezítláb. A lábon távozó izzadság könnyebben elpárolog, miközben le is hűt. Másik jó ötlet a jeges lábfürdő. Ez utóbbi különösen nagy segítség, ha egy hosszú, meleg, álldogálós, vagy gyaloglós napon vagy túl.

Tedd a kozmetikumokat is hűvösre

Az arcmaszkokat, krémeket, szérumokat, tonikokat, testápolókat és hidratálókat ugyanúgy be lehet tenni a hűtőbe. Nemcsak az élettartamukat hosszabbíthatod meg, de minden alkalommal hűsítők lesznek, amikor használod őket.

Víz legyen kéznél…

Egy üvegben mindig. Rengeteg vizet veszítesz izzadás közben, elengedhetetlen pótolni azt. Minél jobban kiszárad a test, annál magasabb lesz a hőmérséklete. A rengeteg folyadék fogyasztása egyben a hűtésről is gondoskodik ezekben a melegebb hónapokban. Ha hajlamos vagy arra, hogy hamar felmelegedj, tarts magadnál a spriccelős üveget, amivel permetezheted magad.

Illóolajra fel

Olyan olajokra fókuszálj, amikben van hűsítő mentol. Mint a borsmenta, vagy fodormenta tökéletesek. Használd őket az aromalámpába otthon, vagy csöppents belőlük a testpermetedbe indulás előtt. Még ha a hűsítő hatás nem is tart sokáig, a frissítő illat megmarad.

(Fejben) hagyd hátra a meleget

Szereted a karácsonyi filmeket? Segíthet a lehűlésben. Téli hangulatú filmek vagy téli témájú könyvek felébresztik a hűs emlékeket a jégről és a hóról. Ezzel könnyedén becsaphatod az elménket, ami már le is hűlt. Szedd elő a régi családi képeket és jussanak eszedbe azok a régi szép napok, amikor majd jéggé fagytál.

Hangolódj hidegre

Íme, egy újabb trükk arra, hogy hűvösebbre állítsd a belső hőmérőd. Hangolódj rá a természet hangjaira. Hangosítsd fel a tenger hullámainak hangját, hallgass vihart vagy kapcsold be elalváskor egy vízesés csobogását. A hűsítő gondolatok és a hideg érzete garantáltan visszatér.

Jöjjön a hidegzuhany

Ha semmi sem működik és továbbra is hőgutát kapsz, csak végy egy hűvös zuhanyt. Azonnal lehűt, de légy óvatos és nehogy túlmelegedj, ha megszáradtál. Ezt el tudod kerülni azzal, ha nem törlöd magad szárazra, hanem hagyod, hogy megszáradj - így tuti lehűlsz.

Sok sikert mindenkinek a hőség elleni csatában! FOREO

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8617894007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása