Reserved Christmas 2022: Karácsony három felvonásban
2022. november 29. írta: persica

Reserved Christmas 2022: Karácsony három felvonásban

A Reserved idén nem egy, hanem három, különböző stílusú kapszula kollekcióval készül a karácsonyi szezonra! A darabokat úgy tervezték, hogy lefedjék az ünnepek alatt felmerülő programok széles skáláját. Legyen szó az ünnepi vacsoráról, amely formálisabb öltözékért kiált, a Reserved gondoskodik arról is, hogy otthoni bekuckózásra alkalmas ruhadarabok is teret kapjanak, így a családdal töltött pihenés garantált. A karácsony többgenerációs ünnep, ezért a legkisebbektől a legnagyobbakig, az egész család megtalálja majd a kedvére való darabokat.  

Az idei ünnepi kollekciót átjárja a lengyel karácsonyi hagyomány hangulata. A legerősebb inspirációk a hagyományos díszítés, formák és a színek voltak.  

A Christmas Mood elnevezésű kapszulakollekció rengeteg gazdag textúrájú, dekoratív darabot tartalmaz. Ilyen a háromdimenziós jacquard, a puha bársony vagy taft anyagok. Hangsúlyos részletek, mint például a szemet gyönyörködtető gyöngyökből és kristályokból készült díszítő elemek, tematikus növény mintázatú hímzések, rakott kiegészítések vagy fonatok. 

A női kollekcióban hosszabb és rövidebb ruhákból válogathatunk, nem csak hossz szerint, hanem  az ujjak végződése is változó, a karokat szabadon hagyó darabokat, amelyeket kiválóan lehet párosítani, egy puffos ujjú blúzzal. Vannak továbbá jacquard szettek, klasszikus kosztümök, tulipán formájú szoknyák, díszes pulóverek, fodros ingek, valamint számos ünnepi kiegészítő, például: gallérok, fejpántok vagy hálós bralette felsők. Minden klasszikus karácsonyi színekben pompázik: telített piros, palackzöld, fekete, fehér, arany, ezüst - gyöngyökkel kiegészítve.  

A férfi ruhadarabok hasonló színekben pompáznak, mint a női kollekció darabjai, a piros helyett egy sötétebb, nemesebb bordót választották a tervezők. A kollekcióban helyet kapott egy kockás bársony öltöny, elegáns ingek és olyan jacquard anyagú pulóverek, amelyek fagyöngy vagy csillag díszítést kaptak, a 80%-ban gyapjúból készült, fonott pulóver is tökéletes választás azoknak, akik kedvelik a domináns darabokat, gazdag textúrákat.  

A gyermekeknek készült kollekcióban a lányok fehér, kerek gallérú ingekből és különböző, szettet alkotó szoknyákból vagy nadrágokból válogatnak, készült egy bájos bársony ruha is, dekoratív derékvarrással, amit pántos balerinacipővel viselhetnek.

A fiúk a férfi kockás öltöny mini változatát találják a kollekcióban - zakó helyett egy sokkal kényelmesebb mellénnyel, hogy a karácsonyi vacsora vagy különösen az ajándékok kicsomagolása kényelmesebb öltözékben történhessen.  

A ruházati elemek mellett Lengyelországban tervezett és gyártott karácsonyi kiegészítők is forgalomba kerülnek.  

A Frostyland kapszula kollekciót azok számára készült, akik alig várják, hogy síelhessenek, vagy legalábbis elmenjenek egy hosszú sétára, felfedezzék a havas csodavilágot vagy átéljék a karácsonyi vásárok mesék, meleg hangulatát.

A kollekció főszereplői a skandináv stílus jegyek, melyek a téli motívumokkal díszített könnyedebb és elegánsabb pulóvereken köszön vissza.

A női kínálatban kapucnis steppelt kabátok, műszőrmekabátok és rengeteg ruha kapott helyet: dekoratív, vállpántos vagy hosszú ujjú ruhák, flitteres, átlapolható fodros ruhák, valamint a kollekció részét képezik a puha, mintás vagy strukturális kötött ruhák. 

A Frostyland darabjaihot fagyos pasztellszínekben pompázó kiegészítőket terveztek, mint például egy kis kerek táska, egy balaclava, egy műszőrméből készült sapka, kesztyű és rengeteg lábbeli: a dombornyomott overknee-től a platformcipőkön át a klasszikus hócsizmákig - minden megtalálható a kollekcióban.  

A férfi szelekcióban helyet kapnak az úgynevezett “ugly sweaters”, vagyis a csúnya pulóverek, amelyek az utóbbi években elengedhetetlen kellékek az ünnepi hangulat fokozásához. A tipikus karácsonyi motívumok helyett azonban sí- és snowboardos témákat találunk: egy sportos sziluett vagy hóval borított hegycsúcs. Ezekhez kényelmes cargo nadrágok, farmerek vagy mezes overálok, de egyszerű pulóverek és pólók is társulnak. A kabátokat elnézve, teret kaptak a steppelt fazonok és a kétszínű gyapjú dzsekik. A kiegészítők kiemelik a kollekció északi esztétikáját, a fekete-fehér és a tengerészkék motívumokat a sapkákon pomponokkal és sálakkal kombinálták. Találunk még steppelt kapucnit, hegyi kilátással díszített jacquard sálat, bokáig érő csizmát és platformcipőt, egyszínű vagy norvég mintás zoknit. A bézs, a fekete és a fehér színeket mutatják be, erős kobaltkék hangsúllyal.  

A Frostyland gyerekeknek szánt darabjai az ünnep és a sí motívumokat kombinálja: jacquard tájképek a pulóvereken, hegycsúcsok a gyapjúból készült darabokon, karácsonyfákkal, hópelyhekkel és nagyon nagy méretű skót mintázattal kiegészítve. A fiúk színpalettája elsősorban tengerészkék, fekete, fehér és kék, a lányoké pedig törtfehér, édes rózsaszín és sötétzöld. A gyermek kiegészítők, például a steppelt vagy kötött sapkák, a csősálak, a kesztyűk és a vízálló csizmák garantálják a kényelmet a családi séták vagy a hóban való játék során.  

A harmadik ünnepi kapszulakollekció, a Team Santa nevet kapta. Ezek a darabok a karácsony laza hangulatát képviselik, Közös filmnézés a családdal, a társasjátékozás vagy az egyszerű karácsonyi pihenés a klasszikus karácsonyi színekben és mintákban pompázó, kényelmes kötött szettekben történhet. 

Az anyukáknak, apukáknak, nagymamáknak, nagypapáknak és gyerekeknek szóló darabok szinte egyformák: piros-zöld-fehér, kockás, téli mintás rénszarvasok, karácsonyfák, mézeskalácsok: klasszikus karácsonyi motívumok elevenednek meg a kollekció minden darabján. 

A kiegészítők kiváló ajándékok is lehetnek felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Ilyenek a flanel pizsamák, puha papucsok, tematikus zokni szettek, sapkák, hajpántok, sálak és kesztyűk, valamint gyermekjátékok, fejfedők (plüss rénszarvas szarvak) vagy táskák a különböző gyermeki kincseknek.  

A kollekció nemcsak az egész család, hanem a kiskedvenceknek is kedvez.  A Team Santa kollekció számukra különböző skót kockás hámokkal, nyakörvekkel és pórázokkal kedveskedik Helyet kaptak még a különböző méretben kapható pulóverek is, illetve játékokat és puha táskát is találsz az állatkád számára.  

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1317990708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása