JOY Social Media Award
2018. május 23. írta: persica

JOY Social Media Award

A mai gyerekek már beleszületnek a közösségi média világába és szüleiket meghazudtoló módon kezelik az okoskészülékeket

... Felvetődik azonban a kérdés, hogy mégis hol az a határ, ahol már szabad kezet adhatunk nekik, mikortól elég érettek ahhoz, hogy okoseszközöket kapjanak és kell-e ellenőrizni tevékenységüket. Mádai Vivien, Görög Zita és Tatár Csilla, a JOY Social Media Award #anyavagyok kategória jelöltjei ezzel kapcsolatban osztják meg a véleményüket.

Mádai Vivien több tízezres követőtáborral büszkélkedhet közösségi média oldalain és szívesen posztol gyermekéről is. „Nem vagyok kontrollmániás anyuka, de biztosan figyelni fogom a posztjait, ha felnő. A megfelelő kommunikációval viszont hiszem, hogy fel tudom készíteni arra, hogy ez mivel jár és mire kell figyelni, ebben nekem már van némi tapasztalatom” – kezdte Vivi. „Telefonja biztosan nem lesz, amíg iskolába nem megy, mert nem látom értelmét. Bár egy saját, gyerekeknek való tabletje már van, amin csak fejlesztő játékok vannak” – árulta el a műsorvezető.

Görög Zita kislánya tíz éves, kisfia tizenkettő, de egyelőre egyikőjük sem használhatja a közösségi média felületeit. „Azt gondolom, ha már olyan érzelmi szűrőrendszerrel fognak rendelkezni, ami mellett tényleg igazi szórakozást és kikapcsolódást nyújt majd nekik, akkor engedni fogom, addig viszont nem szeretném őket a torzító hatásoknak kitenni. Kisfiam kicsit nehezebb eset, őt jobban kell kontrollálnom, így meg van szabva, hogy napi egy órát használhatja az internetet, de a közösségi médiát akkor sem. Természetesen azért nincs elvágva a nagyvilágtól” – mesélte Zita, akinek igen markáns véleménye van a fiatalok médiahasználatáról. Fontosnak tartja a gyermekek edukációját a tudatos médiafogyasztásról és azt, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, milyen káros hatásai vannak, ha a személyes beszélgetés helyett folyamatosan a telefonjukon keresztül kommunikálnak.

Tatár Csilla kisfia még csak két és fél éves, így még messze van attól, hogy önálló közösségi média felhasználóvá váljon, azonban már most sokszor kezébe veszi édesanyja telefonját. Csilla igyekszik ebből a szempontból egyfajta haladó szellemiséget követni. Nem tiltja meg neki, hogy az ujjaival rajzoljon a telefonon, a matricákkal játsszon vagy elindítsa a meséket, de természetesen e közben sem tud elérni olyan tartalmakat, amelyek nem neki valók. „Arra törekszem, hogy a későbbiekben a kisfiam tudja használni és értse a social mediát és az internetet, így talán egy picit tudatosabban fogja majd kezelni mindezt.  A szűrőprogramokat nagyon fontosnak tartom, azt hiszem, ha már önálló felhasználó lesz, akkor is tudatosan figyelni fogok ezek alkalmazására” – osztotta meg Csilla.

Mádai Vivien, Görög Zita és Tatár Csilla mellett a #anyavagyok kategória további jelöltjei, Dobó Ági és Ördög Nóra is várják a rajongók szavazatát június 12-ig a https://www.joy.hu/sma/ oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr9413996138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása