Így tervezd meg költséghatékonyan a nyaralásodat
2018. augusztus 06. írta: persica

Így tervezd meg költséghatékonyan a nyaralásodat

EUROPCAR tippek :)

Jobb egyszer látni, mint százszor hallani - mondja egy bölcs mondás. Ez az utazásra, és az ott gyűjtött élményekre hatványozottan igaz. Ma már szerencsére rengeteg olyan lehetőség áll a rendelkezésünkre, amelyeknek köszönhetően költséghatékonyan tudunk megszervezni egy utazást. Szeretnél egy kicsit elutazni valahova és kiszakadni a szürke mindennapokból, de nincs rá elég pénzed? Itt a cselekvés és a tervezés ideje, hiszen a Europcar Autókölcsönző utazási tippjeivel te is kedvezőbben kihozhatod utazásodat.

Egyre többen állítják azt, hogy érdemesebb egy utazásra gyűjteni és költeni, mint bármilyen egyéb tárgyra, mivel egy utazás alatt életre szóló élményekkel gazdagodhatunk. Manapság már rengeteg olyan megoldás érhető el, amelyekkel egy rövidebb vagy akár egy hosszabb kiruccanás is megvalósítható. A Europcar Autókölcsönző szakértői ezek közül gyűjtöttek össze néhány pénztárcakímélő utazási tippet. Utazás, szállás, étel-ital és még sorolhatnánk azokat a költségeket, amikkel egy üdülés jár. Nézzük meg azokat a tételeket, amelyekkel a legtöbbet tudunk spórolni:

Szállás: Szerencsére ma már nem a sátrazás jelenti az egyetlen kedvező árú szálláslehetőséget. A lakáscserélő oldalak által nyújtott lehetőségeknek köszönhetően akár ingyen is lakhatunk az általunk kiválasztott helyen. Ezen kívül ma arra is van lehetőség, hogy ház körüli munkával „fizessünk” a szállásadónknak a szállásért. Azonban, ha valaki hosszabb távra tervez, akkor keressük fel azokat az oldalakat, ahol meghatározott időre keresnek a háztulajdonosok lakókat, akik távollétükben vigyáznak a házukra. Amennyiben hagyományos szállást szeretnénk, érdemes a szállásgyűjtő portálok kínálatát összehasonlítani, illetve kedvezőbb árat kaphatunk, ha nem főszezonban megyünk. Bármelyik opciót is választjuk, ügyeljünk arra, hogy az ilyen utazások megszervezéséhez több időre van szükség.

Utazás: Azt már a legtöbben tudjuk, hogy ha repülővel utazunk, érdemes néhány hónappal korábban megvenni a repülőjegyet. A repülőjegy vásárlásnál sokat spórolhatunk, ha nem egy kiválasztott időponthoz vesszük a repülőjegyet, hanem a repülőjegy árához igazítjuk az utazásunkat. Ezen kívül, ha többen utazunk és autóval elérhető távolságra van az úticélunk, érdemes ezt az opciót választanunk, mert ezzel rengeteget spórolhatunk. Akkor se essünk pánikba, ha nincsen autónk, mert ma már megfizethető áron bérelhetünk autót. Az autóbérlés egyik nagy előnye, hogy új és folyamatosan karbantartott járművet kapunk, amik nagyon jól fogyasztanak és Magyarországon belül érvényes autópályamatricával is el vannak látva. A reptéri transzfernél is érdemes alaposan végig gondolni, hogy milyen közlekedési eszközt választunk, mert egy családnak sokszor jobban megéri egy autót bérelni, mint mindenkinek megvenni a transzfer és a tömegközlekedési jegyeket, és még kényelmesebben is utazhatunk. Ezen kívül pedig érdemes figyelni a különböző hazai és EU-s pályázatokat, amikkel nagyon jó utazási lehetőségeket csíphetünk meg.

Étkezések: Egy utazás során a legtöbbet az étel-italon tudunk megtakarítani. A legköltséghatékonyabb, ha magunknak főzünk otthon. Érdemes felkeresni a helyi piacokat, nagyobb bevásárláshoz pedig a környék hipermarketjeit. Ez nem azt jelenti, hogy ne engedjünk meg magunknak egy kis luxust. Kérdezzük meg a helyieket, hogy ők milyen helyet ajánlanak, mert sok esetben töredék áron mennyei helyi ételeket kóstolhatunk.

Programok: Rengeteg pénzt el lehet költeni különböző belépőjegyekre. Ezért ha erre nem szeretnénk pénzt fordítani, készüljünk fel előre az adott város ingyen látogatható látnivalóiból, valamint programjaiból. Sok helyen a nagy katedrálisokba belépőt kell fizetni, de ha misére megyünk, ingyen be tudunk menni. Vannak olyan városok, ahol sok ingyenesen látogatható múzeum és kiállítás van, de vannak olyan múzeumok, amiket kijelölt napokon ingyenesen lehet látogatni. Utazás előtt gyűjtsük össze az internetről ezeket a lehetőségeket, amikor pedig már ott vagyunk, járjunk nyitott szemmel és ragadjuk meg a lehetőségeket.

Bízunk benne, hogy a fenti tippek sokaknak meghozta a kedvét az utazáshoz. Merjünk kilépni komfortzónánkból, merjünk kipróbálni új lehetőségeket és tapasztaljunk meg új élményeket.

 A Europcarról:

A Europcar autókölcsönző több mint húsz éve van jelen Magyarországon és a Porsche Pénzügyi Csoport tagja. Piacvezetőként Magyarország legnagyobb országos kölcsönzői hálózatával, 21 kirendeltséggel és az ország legfiatalabb és legnagyobb autóflottájával rendelkezik. Kínálatában megtalálhatók a kis kategóriás városi autók, a prémium kategóriás járművek és a kishaszon-gépjárművek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5514165049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása