Bajorország 4 napban, egy kis Ausztriai kiruccanással, Linzbe!
2020. január 29. írta: persica

Bajorország 4 napban, egy kis Ausztriai kiruccanással, Linzbe!

A bérelt autónak köszönhetően nagyon mobilakká váltunk, és mivel Ausztria harmadik legnagyobb városától 1,5 órányira voltunk, Linzbe kirándultunk egy Isteni kávéért és linzerért :) 

Linz a változások városa, Ausztria nagyon is sokszínű városa főleg a kultúra rajongóinak kedvez, de azoknak is érdemes ellátogatni Linzbe, akik egyszerűen csak szeretnek meglepődni. Valójában Linzet a turisták csak az utóbbi években kezdték felfedezni maguknak. A csavargást érdemes Linz pasztellekben pompázó, barokk óvárosában kezdeni, amely a Habsburgok ellenreformációs törekvéseinek köszönheti kiépülését. A nagyon is fotogén városban szebbnél-szebb régi épületek és egyedi boltocskák sorakoznak a sokszor macskaköves utcákon.

Érdemes végigsétálni a Hauptplatz-t a 220 méter hosszú és 60 méter széles tér közepén található a Szentháromság-szobor, mely Linz lenyűgöző főtere. A Duna közvetlen szomszédságban fekvő, tarka színekben pompázó épületek Európa egyik legnagyobb terét zárják körül. Számos kávéház csábítja az erre látogatókat, így mi sem hagytunk ki egy kávéházat, finom kávéjával és süteményeivel.

A kávéház melegéből tovább sétáltunk a Mariendomhoz. A templom érdekessége, hogy Ausztria legnagyobb temploma. A neogótikus dóm nyitott, korszerű belső kialakításával megnyugtató oázis a város szívében. Mély benyomást tesznek ránk a színes üvegablakok és a toronyból elénk táruló panoráma. 

A Landhaus, vagyis a megyeháza reneszánsz hangulata is szépen illeszkedik Linz látványképéhez, óratornya ma is működik ezzel is jelezve az idő múlását , így mi lassan tovább autókáztunk Melk felé… 

Ausztria harmadik legnagyobb városa kellemes, ám kissé álmos életet élt 2009-ig. Ekkor azonban Európa Kulturális Fővárosa lett, és végre kibontakoztathatta azt a potenciált, ami addig a jobbára ipari jellegű városban rejtve maradt. A megújulás olyan jól sikerült (a 2009-es projekteket azóta is egyre-másra követik az újabbak), 2014-ben Linz az UNESCO-tól megkapta a Médiaművészetek városa címet. Bár történelme régre nyúlik vissza a 19. századig csupán néhány háztömb és a vár alkotta a tényleges várost. 

Mivel azonban nincs különösebb ragaszkodása a múlt felé, sok nagyvállalatnak pedig kifejezetten jól megy itt a dolga, Linz mindig is szívesen próbált ki újdonságokat – így lett belőle a Változások városa. Linzben ma egyformán fontos a tudomány, a művészet és a haladás.

Fotó: saját (PR)

Köszönet az STA Travelnek! www.statravel.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr9915435554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása