A Beiersdorf AG, a NIVEA termékek gyártója bővíti a támogatási programját és magyar szervezeteknek is adományoz
2020. május 26. írta: persica

A Beiersdorf AG, a NIVEA termékek gyártója bővíti a támogatási programját és magyar szervezeteknek is adományoz

A NIVEA termékek gyártója, a Beiersdorf AG a COVID-19 járvány elleni küzdelem támogatására létrehozott globális segélyalapjából két magyar szervezetet, a Magyar Vöröskeresztet és a Dél-Pesti Centrumkórházat  is támogatja.

Az összesen 10 millió forint értékű, a koronavírus elleni küzdelemben részt vevő magyar szervezeteknek nyújtott támogatás a Beiersdorf AG „Care Beyond Skin” elnevezésű nemzetközi programjának részeként valósul meg. A „Care Beyond Skin” program az egészséges önkép kialakításának fontosságát hangsúlyozza, mellyel a cég túllépve alaptevékenységén – az egyedülálló bőrápoló termékek fejlesztésén és gyártásán – az emberek, a társadalom és a környezet irányába tett támogatását, hozzájárulását, elköteleződését szeretné kifejezni.

„A COVID-19 járvány rohamtempóban sodorta veszélybe egészségünket, és olyan társadalmi helyzetet teremtett, amelyet korábban aligha tudtunk volna elképzelni. Nemzetközi vállalatként, a globális segélyprogramunk mellett, szeretnénk kiemelt támogatást adni itt, Magyarországon is azon szervezetek számára, amelyek ezekben a nehéz időkben is segítséget nyújtanak rászoruló embertársaiknak. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Magyar Vöröskereszt és Dél-Pesti Centrumkórház munkáját pénzadománnyal támogatjuk.” – mondta Peter Koys, a Beiersdorf magyarországi leányvállalatának ügyvezetője.

Magyar Vöröskereszt – Hazánk legnagyobb karitatív szervezete január vége óta lát el feladatokat a koronavírus kapcsán. A kezdetben lakossági tájékoztatásra fókuszáló kommunikáció mellett, a koronavírus hazai megjelenésével fokozatosan növekedtek a Vöröskereszt kötelezettségei: Az elmúlt hetekben rendszeresek voltak a tartós-élelmiszer és segélycsomagok osztások, továbbá 13 megyében és a fővárosban is segítik az Országos Mentőszolgálat munkáját, logisztikai támogatással és a mentősök ellátásával. A Beiersdorf Kft. 5 millió forintot adományoz a Magyar Vöröskereszt számára.

Dél-Pesti Centrumkórház – A Dél-Pesti Centrumkórház a központi ellátó a COVID-19 betegségben szenvedő betegek számára. Mivel a betegség korai és intenzív kezelést igényel, a Beiersdorf Kft. 5 millió forint adománnyal támogatja az orvosi személyzetet, akik a betegek számára folyamatosan hozzáértő ellátást nyújtanak éjjel-nappal.

Beiersdorf Nemzetközi Segélyprogram

A Beiersdorf AG 2020. március végén világszerte 50 millió eurót bocsátott rendelkezésre a válsághelyzet támogatására, hogy ezáltal is segítse az epicentrumokban, valamint a gyenge közegészségügyi rendszerrel és infrastruktúrával rendelkező régiókban a járványhelyzet kezelését. A Beiersdorf együttműködik a nemzetközi és helyi szervezetekkel egyaránt, annak érdekében, hogy a rászorulóknak a lehető legjobb hozzájárulást tudják biztosítani.

A „Care Beyond Skin” program részeként meghozott sürgősségi intézkedések:

Fertőtlenítőszer: 1 millió liter fertőtlenítőszer gyártása nemzetközi adományozás céljából.
A Beiersdorf öt kontinensen állította át gyártóüzemeit fertőtlenítőszerek gyártására.

Termékadomány: Legalább 5 millió darab 400 ml-es NIVEA Creme általános bőrápoló krém adományozása a világ egészségügyi személyzete számára, akiknek a bőre jelenleg különleges igénybevételnek van kitéve.

Anyagi támogatás: Közvetlen pénzügyi támogatás azoknak a globális és helyi nonprofit szervezeteknek, melyek komoly kihívásokkal néznek szembe.

Dolgozói adományok: A Beiersdorf világszerte támogatja alkalmazottai személyes adományozási szándékait, a cég megduplázza a koronavírussal kapcsolatos dolgozói felajánlások értékét.

A Beiersdorfról

A Beiersdorf több mint 135 éves iparági tapasztalattal az innovatív, magas minőségű bőrápoló termékek vezető gyártója. A hamburgi központtal rendelkező kozmetikai vállalat világszerte 20.000 embert foglalkoztat, és szerepel a DAX listán, ami a német tőzsde vezető részvényindexe. A Beiersdorf több mint 7,6 milliárd euró árbevételt realizált a 2019-es pénzügyi évben. Portfólióját erős, nemzetközi vezető szerepet betöltő bőr- és testápolási márkák alkotják, mint például a NIVEA, az Eucerin, a Hansaplast és a La Prairie. Innovatív és kiváló minőségű termékeikkel minden nap több millió embert győznek meg világszerte. A választékot további ismert és neves márkák, mint például a Labello, az Aquaphor, a Florena, a 8x4, a Hidrofugal, az Atrix, a Maestro és a Coppertone teszik teljessé. A tesa SE 100%-ban a Beiersdorf tulajdonában lévő leányvállalat, a világ egyik vezető cége a nagy- és kisipari, valamint lakossági felhasználású öntapadó termékek és rendszermegoldások piacán.  



A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2315717342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása