Tudtad? A vörös LED fény számos egészségügyi gondon segíthet!
2024. augusztus 09. írta: persica

Tudtad? A vörös LED fény számos egészségügyi gondon segíthet!

Valószínűleg mindannyian hallottunk már a LED- és a NIR-terápiákról, de tisztában vagyunk vele, hogy pontosan miben is nyújtanak mást, és milyen, nem mindennapi problémák kezelésében lehetnek segítségünkre? A FOREO szakértője összeszedte, hogy milyen panaszok esetén vethető be ez a technológia, és hogyan aknázhatjuk ki a LED fényeket akár életminőségünk javítására is.

A beauty-tech forradalma, a LED-terápia

A LED-terápia során bőrproblémától függően különböző színű fényeket vethetünk be, amelyek közül mindegyiknek saját hullámhossza van. Ez a nem-invazív típusú terápia olyan problémák kezelésében segíthet, mint például az akné, a pigmentfoltok, az ekcéma, a pikkelysömör vagy a korai bőröregedés. Hatásmechanizmusa alapvetően sejtszinten zajlik, a sejtreakciók aktiválásával: fokozza a kollagéntermelést, serkenti a sebgyógyulás és a véráramlást. A zöld LED például kiegyenlíti a bőrtónust, a lila LED csökkenti a hiperpigmentációt, a vörös LED leküzdi a bőr öregedésének jeleit a fiatalosabb megjelenésért. 

LED és NIR - mi a különbség?

A közeli infravörös fény, azaz a NIR és a vörös LED-terápia két különböző, de egymást kiegészítő bőrápolási kezelés. Mindkettő meghatározott hullámhosszú fényt használ (előbbi 620-700, utóbbi 700-1100 nanométer között), azonban míg a LED-terápiát elsősorban kozmetikai és bőrgyógyászati célokra használják, addig a NIR-terápia szélesebb körben alkalmazható: fizikoterápia, sportorvoslás és általános fájdalomcsillapítás, különösen krónikus fájdalmak vagy mozgásszervi sérülések esetén nyújthat hatékony megoldást. 

A vörös LED és a NIR tehát nem csak a mindennapos bőrproblémák kezelésére használható, más alkalmazási területeken is aduászként is bevethetőek! 

Hegesedés és belső gyulladások

A NIR-fény a bőr mélyére hatolva serkenti a kollagéntermelést, így közvetve elősegíti a bőrszövet gyorsabb gyógyulását és minimalizálja a hegesedést. Mivel a LED fény ezen a hullámhosszon képes áthatolni a bőr mélyebb rétegein, így a szervezet belső folyamataira is jótékony hatással lehet, serkenti a vérkeringést és segíti a szervezet természetes gyógyulását. Csökkenti az izom- és ízületi fájdalmat, az izomsérüléseket és képes mérsékelni a gyulladást, akár ismétlődő sérülések esetén is. A NIR-terápia közvetlenül egy sérülésre összpontosítva vagy egy teljes testet érintő kezelés keretében is alkalmazható. 

Endometriózis

A vörös LED-terápia az endometriózis kezelésében és a fájdalmas tünetek csökkentésében is ígéretesnek mutatkozik. Egy kutatás kimutatta, hogy a vörös LED gyulladáscsökkentő és vérkeringést serkentő hatásának hála az endometriózisban szenvedő nők esetében jelentősen csökkent a menstruációs fájdalom, valamint az endometriális összenövések száma. A tanulmány szerint a rendszeres menstruációs fájdalomban szenvedő nők a lokálisan kezelés után a fájdalom enyhüléséről, és hosszú távon életminőségük jelentős javulásáról számoltak be. 

Álmatlanság

A kék fénnyel ellentétben a vörös fény nem befolyásolja a cirkadián ritmust, ezért ez az egyik legkíméletesebb éjszakai fény, ami használható. A vörös LED-fény használata javíthatja az alvásminőséget, mégpedig úgy, hogy serkenti az elalvást segítő hormon, a  melatonin termelését. A vörös fény terápiás használata csökkentheti annak valószínűségét, hogy reggel fáradtan és kialvatlanul ébredjünk. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy alvás előtt ne használjunk túl erős vörös fényt, mert ez ellenkező hatást válthat ki, és elnyomhatja a melatonin-termelést. 

Pajzsmirigy problémák

A szervezet hormonháztartása egy nagyon érzékeny, zárt rendszer, ami alapvetően meghatározza fizikai és mentális egészségünket. A pajzsmirigy aprócska mérete ellenére létfontosságú szerepet játszik a hormonok kiválasztásában és szabályozásában, ezért rendellenes működése teljesen felboríthatja a szervezet működését. A legújabb orvostechnológia fejlesztések, mint a vörös LED-fényt alkalmazó LLLT-terápia alacsony hullámhosszú fényforrást használ, amely fotokémiai hatást fejt ki a sejtekre, így képes lehet helyreállítani a hormonális egyensúlyt a pajzsmirigyműködés javításán keresztül.  

Kopaszodás

Ahogy a fókuszált vörös LED-fény és a NIR áthatol a fejbőrön, stimulálja a sejtek mitokondriumaiban található enzimet, ezáltal pedig egy olyan biokémiai reakciót hoz létre. Ez növeli a mitokondriumok aktivitását és az energiatermelést a sejtekben, így a szőrtüszők számára biztosítja a szükséges erőforrásokat ahhoz, hogy hosszabb ideig maradjanak a természetes hajnövekedési ciklus növekedési fázisában. Ez segíthet növelni a hajszálak növekedését és túlélni az elöregedési fázist, ami hosszú távon hosszabb és dúsabb hajkoronát eredményez. 

LED technológia az otthoni bőrápolásban

Annak, aki az otthoni arcápolási rutinjukba is szeretnénk beépíteni a vörös LED-fényt és a NIR-terápiát, kompakt megoldást jelent az UFO 3 LED mélyhidratáló készülék. Teljes spektrumú LED terápiával és NIR fényterápiával javítja a fakó, fáradt bőr megjelenését, valamint visszaadja bőre természetes, egészséges ragyogását. Klinikailag bizonyítottan 126%-kal növeli a bőr nedvességtartalmát mindössze 2 perc alatt, és már 7 napos használat után csökkenti a ráncok láthatóságát. A termoterápia ötvözve a NIR-terápiával, a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttatja a maszk jótékony összetevőit és a nedvességet. Így professzionális, szalon minőségű kezelést nyújt, kényelmesen és biztonságosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr7418465911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása