A szépítő alvás titka
2020. június 27. írta: persica

A szépítő alvás titka

A minőségi alvás egészségünk és egyben szépségünk egyik alapja

A gondokkal teli, rohanós mindennapok leküzdéséhez rendkívül fontos testünk és lelkünk megfelelő regenerálása egy nehéz nap után. Nem is gondolnánk, de a vitamindús, egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás mellett elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű pihenés és minőségi alvás is szervezetünk megfelelő karbantartásához, hiszen csak ekkor tud testünk teljes mértékben a regenerációra összpontosítani, agyunk pedig feldolgozni és rendezni a napközben bennünket ért hatásokat, információkat és emlékeket. Ezt, a minőségi alvásidőt pedig szépségünk is meghálálja, bőrszínünk, közérzetünk és egészségi állapotunk is tükrözi.

A nyugodt alvás a jó egészség egyik alapja, azonban a pihentető alvás néha könnyebb elméletben, mint gyakorlatban. Mindannyiunkkal előfordult már, hogy fekszünk ébren az ágyban és elhatalmasodnak rajtunk a stresszes gondolatok, amelyek kihatással lehetnek alvásidőnkre és alvási fázisainkra is, ezzel akár folyamatos alvászavarhoz is vezethetnek.

Egy álmatlanul töltött éjszaka után mindannyian fáradtan ébredünk, egész nap nyűgösek vagyunk, minden feladat nagy erőfeszítéseket igényel. Nem szabad hagynunk, hogy a nyugtalanul töltött éjszakák rendszeressé váljanak életünkben, hiszen az komoly következményeket vonhat maga után. Az egészség és az alvás elválaszthatatlanul összekapcsolódik, ugyanis a rossz alvás növelheti az egészségügyi problémák kialakulásának kockázatát, a rossz egészségi állapot pedig megnehezítheti az alvást. „A folyamatos alvászavar olyan fizikai problémákat idézhet elő, mint a legyengült immunrendszer, valamint az elhízás, hiszen az észlelt energiahiány megnehezítheti a fizikai aktivitást, ami rossz étkezési szokásokhoz vezethet” – hívja fel figyelmünket Károlyfi Edit, az AVON szépségszakértője. Az alváshiány továbbá csökkentheti a koncentrálóképességet, hangulatingadozást és ingerlékenységet eredményezhet, amellyel befolyásolja a kapcsolatainkat, így még több szorongáshoz, depresszióhoz vezethet.

Étkezési és folyadékfogyasztási szokásainkkal befolyásolhatjuk alvásunk minőségét, így érdemes a következő tippeket szem előtt tartanunk. A nyugodt alvás érdekében célszerű lefekvés előtt kerülni a kávét és a koffeint tartalmazó teákat, hiszen a koffein stimulálja a központi idegrendszert, növeli a pulzusszámot és az adrenalintermelést, amelyek nehezítik a gyors elalvást. Az esti alkoholfogyasztás ugyan segítheti elalvásunkat, azonban ronthatja annak minőségét és vízhajtó hatásának eredményeképpen megzavarhatja alvási ciklusainkat, így a nyugodt pihenés érdekében érdemes elhagyni azt. Lehet nem is gondolnánk, de étkezési szokásaink is hatással lehetnek alvásunkra. Korgó hassal senki nem tud jót aludni, így amennyiben éhesek vagyunk nyugodtan együnk néhány könnyű falatot, viszont a nagyobb étkezéseket ajánlott elkerülni közvetlenül lefekvés előtt, hiszen szervezetünket így az emésztéssel terheljük le. Részesítsük előnyben a meleg, tejszerű italok fogyasztását lefekvés előtt, hiszen a tejtermékekben megtalálható triptofán aminosav szükséges az alvást segítő szerotonin előállításához. Ezek mellett számos vitamin és gyógynövény fogyasztása nyújthat hatásos eredményt minőségi alvásunk támogatásában.

Nálunk, nőknél - a különböző életszakaszainkat jellemző hormonális ingadozások és különféle mentális aggodalmaink következtében - nagyobb valószínűséggel jelentkezhetnek alvászavarok, mint a férfiaknál. Az Avon szakemberei ezért, kifejezetten hölgyek számára fejlesztették ki az Avon Liiv Rest & Relax étrendkiegészítőt, hogy könnyedén leküzdhessük a nyugtalan éjszakákat és élvezhessük az igazán pihentető és szépítő alvást akár a legstresszesebb napjaink után is.

Az Avon Liiv Rest & Relax étrendkiegészítő gyógynövényekkel, B6 vitaminnal és magnéziummal hozzájárul a stressz feloldásához, fáradtságunk és kimerültségünk csökkentéséhez és az egészséges alvás elősegítéséhez. Golgotavirággal, citrombalzsammal és borsmentával segíti az esti relaxációt és a pihentető alvást, míg macskagyökér kivonattal támogatja a mentális jóllétünket és egészséges alvásunkat.

„Minden nő számára elengedhetetlen az energia, a jó közérzet és az állóképesség a mindennapok során. Sportolóként, a minőségi alvás kiemelten fontos számomra, ilyenkor tudnak ugyanis izmaim regenerálódni, testem erőt meríteni a következő napi megpróbáltatásokhoz. Gondosan ügyelek rá, hogy táplálkozásommal és pihenési szokásaimmal maximálisan támogassam testi és szellemi egészségemet, annak érdekében, hogy mindig a maximumot nyújthassam élsportolói- és magán-életem során egyaránt.” – nyilatkozta a Liiv magyarországi nagykövete Kozák Danuta, ötszörös olimpiai-, tizennégyszeres világ- és tizenhatszoros Európa-bajnok kajakozó. 

Az AVON-ról

Az Avon több, mint 130 éve áll a nők mellett: innovatív, minőségi szépségápolási termékeket kínálva nők által, nőknek. Világszerte több millió független Tanácsadó értékesíti kapcsolatrendszerén keresztül az olyan ikonikus márkákat, mint például az Avon Color vagy az ANEW, ezáltal építve saját szépségápolási vállalkozását teljes- vagy részmunkaidőben. Az Avon támogatja a nők önmegvalósítását, vállalkozói szellemét és jólétét. Világszerte több, mint 1 milliárd dollárt adományozott a nőket érintő társadalmi és egészségügyi problémák megoldásának támogatására. Tudj meg többet az Avon-ról és termékeiről a www.avonworldwide.com vagy az avon.hu honlapokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4415971286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása