Varázsolj idén is karácsonyi hangulatot otthonodba az IKEA-val
2020. november 04. írta: persica

Varázsolj idén is karácsonyi hangulatot otthonodba az IKEA-val

Ebben az évben a megszokottnál jóval több időt töltöttünk otthonainkban. Sokunk számára hosszú távon is ez vált a munkavégzés helyszínévé, így a munka és az otthon közti határ fokozatos megszűnésével nagyobb stressz vett minket körül még azon a helyen is, ami korábban a pihenést és kikapcsolódást jelentette számunkra. Itt az ideje, hogy változtassunk zen. Az adventi időszak jó lehetőséget nyújt arra, hogy otthonunkat ismét a nyugalom szigetévé varázsoljuk. Finta Valéria, az IKEA lakberendezője ad tippeket arra, hogy a legújabb VINTER 2020 kollekció termékeivel miként teremthetünk tökéletes karácsonyi hangulatot az otthonunkban.

Az idei téli színvilágot a holland festőmesterek képei inspirálták, megalapozzák a sötétebb évszak hangulatát. A hagyományos stílus kerül előtérbe, semleges és meleg színekkel, például vörössel és sötétzöld árnyalatokkal.

Fények a meghitt hangulatért

A gyertyafény felragyogtatja a borongós napokat, különleges alkalmakká varázsolja a hétköznapi étkezéseket és melegséget visz az otthonodba, különösen akkor, amikor a nappalok rövidebbek, sötétebbek és hűvösebbek lesznek. Fényfüzérekkel és lampionokkal is hangulatos, nyugodt környezetet varázsolhatunk a ház falain kívül és belül egyaránt, nem csak a karácsonyfát dekorálhatjuk ezekkel. A hangsúly idén is a fényeken lesz, az IKEA ünnepi világítássorozata, a STRÅLA, (svédül „fényt“ jelent) beragyogja a szürke hétköznapokat.

Adventi visszaszámlálás

Ez az időszak a várakozásról is szól, ahogyan napról-napra érzékeljük az ünnep közeledtét. Idén még fontosabb, hogy lakhelyünk az ünnep helyszíne is legyen, ne csak a munkáé – ezért ne félj picit korábban elkezdeni az ünnepi dekorálást. Teremts adventi hangulatot, öltöztesd díszbe otthonod. Készíthetünk adventi koszorút, amit saját stílusunk szerint alakíthatunk többféle gyertyával: lehet egyszínű, számozott vagy mintás. De akár adventi naptárt is csinálhatunk saját kezűleg, például kis papír vagy szövet tasakokkal, amiket egy létrára, vagy növényállványra is felakaszthatunk. De ha nem szívesen időzünk kézműveskedéssel, az IKEA adventi naptára egy nagyon izgalmas, ötletes és praktikus ajándék, hiszen minden kis ajtó mögött egy finom csokoládépraliné lapul, sőt két ajándékkártya is gazdájára vár.

Mennyei ízek

Az ünnep elengedhetetlen része a sütés-főzés. Még nagyobb öröm, ha az egész család kiveszi benne a részét és együtt sürgölődik a konyhában. A mézeskalács az ünnep egyik meghatározó süteménye, ennek elkészítése, egy házikó összeállítása, dekorálása nagyon jó családi program lehet. Ha pedig plusz egy segítő kéz kellene, az IKEA-ban kapható mézeskalács sütemény és tészta, illetve mézeskalács házikó. Noha, idén kevéssé lesz lehetőség vásárokra menni, a hangulatot otthon is megteremthetjük egy finom forralt borral, vagy forralt gyümölcsös itallal. A karácsonyi ízvilágot akár svéd menüsorral is ünnepelhetjük. Sajtok, kétszersültek, lazacos és húsos (vagy akár húsmentes) IKEA FOOD ételek a svéd karácsonyok hangulatát csempészik az asztalokra. A terítéknél pedig szabadjára engedhetjük karácsonyi fantáziánkat: szalvétákkal, tálcákkal, asztaldíszekkel.

A karácsonyfa, avagy a hab a tortán

A karácsonyi dekoráció esetében és az ünnep szimbólumában is a karácsonyfa egy kihagyhatatlan elem. Díszítés közben mindenki kiélheti kreativitását, sőt a közös díszítés örömteli együttlét a család apraja-nagyja számára. Csak egy kérdés marad: milyen színű dekorációkkal díszítsük idén a karácsonyfát? Az új VINTER 2020 kollekció rengeteg féle karácsonyfadíszt tartalmaz különféle színekben, akár aranyos állatfigurákkal, törpékkel és megfizethető árakon.

Ki mondta, hogy csak egy karácsonyfád lehet? Használd ki az otthonodban az üres falfelületeket, és emeld tökélyre a karácsonyi hangulatot. Az új, karácsonyfa formájú VINTER 2020 fali fenyő dekoráció amellett, hogy emeli az ünnep fényét, praktikus tárolásra is alkalmas: kis ajándékokat, díszeket, képeket helyezhetsz el rajta. Ha pedig – helyszűke vagy egyéb okok miatt – nem szeretnél hagyományos fenyőfát állítani karácsonykor, akár ezt a fali karácsonyfát is feldíszítheted tradicionális karácsonyfadíszekkel. Emellett még kettő 2D-s faldekorációs textília közül is választhatunk. Az egyik kötött, mely akár éveken keresztül is felhasználható, mosható mosógépben, év közben pedig kevés helyet foglal, tetszés szerint dekorálható és kellemes karácsonyi hangulatot teremt. A másik, a fenyő motívumos falmatrica – ebből akár több csomagot össze lehet kombinálni és ajtódíszként is használhatjuk.

Idén a természetkedvelők és a fenntarthatóság elhivatottjai egy szokatlan, bambusz karácsonyfát is találnak az IKEA választékában. Kézműves mesterek munkája, s ennek megfelelően minden egyes darabja egyedi és különleges. Emellett a fonott karácsonyfa elemeit könnyen egymásba rakhatjuk, így kis helyen elférnek az év többi részében. 

A VINTER 2020 kollekció a magyarországi IKEA áruházakban már kapható, a készlet erejéig.

Az IKEA-ról
Az IKEA formatervezett, praktikus, megfizethető és kiváló minőségű lakberendezési termékek széles választékát kínálja, amelyeket az emberekre és a környezetre odafigyelve gyárt. Az IKEA márkanév alatt több vállalat működik, több tulajdonossal, akik mind osztoznak a közös küldetésben: szebb hétköznapokat teremteni az emberek többsége számára. Az IKEA-t 1943-ban alapították Svédországban. A Range & Supply üzletágon belül az IKEA of Sweden AB feladata a mindennapos igények kiszolgálása az emberek többsége számára lakberendezési megoldások fejlesztése, tervezése és gyártása révén.

Az Ingka Csoportról

Az Ingka Csoport (Ingka Holding B.V. és az általa irányított gazdálkodó egységek) az egyike azon 12 különböző vállalatcsoportnak, amelyek IKEA kiskereskedelmi tevékenységet birtokolnak és működtetnek az Inter IKEA Systems B.V. vállalattal való franchise megállapodások alapján. Az Ingka Csoport három üzletággal rendelkezik: IKEA Retail, Ingka Investments és Ingka Centres. Az Ingka Csoport az IKEA franchise rendszer stratégiai partnere, 378 IKEA áruházat működtet 30 országban. Ezek az IKEA áruházak a 2020-as pénzügyi évben 706 millió látogatót fogadtak, míg az IKEA.com weboldalaira 3,6 milliárdan látogattak el. Az Ingka Csoport az IKEA koncepciója jegyében folytatja működését – szebb hétköznapokat teremtsen az emberek többsége számára azáltal, hogy jól megtervezett, funkcionális lakberendezési termékek széles választékát kínálja olyan alacsony áron, hogy minél több ember képes legyen azokat megfizetni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr7416274102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása