3 nélkülözhetetlen étrend-kiegészítő a Nutrilite™-tól
2022. március 30. írta: persica

3 nélkülözhetetlen étrend-kiegészítő a Nutrilite™-tól

A kiegyensúlyozott életmód, egészségünk megőrzése manapság az egyik legaktuálisabb téma: szinte nem telik el úgy nap, hogy a gyártók ne dobnának piacra egy-egy új étrend-kiegészítőt. A vitaminokkal és ásványi anyagokkal valóban hatékonyan pótolhatjuk a szervezetünkben fellépő hiányosságokat, ám ha nem megfelelően alkalmazzuk őket, akkor többet ártunk, mint használunk. A világ vezető étrend-kiegészítő márkája[1], a Nutrilite™ szakértője, Petneházy Nóra segít nekünk eligazodni a táplálék-kiegészítők útvesztőjében, hogy azok valóban pozitív változást hozzanak az életünkbe!

Az emberi test a világ legkomplexebb ökoszisztémája: ahhoz, hogy jól működjön, egyensúlyban kell tartani. Ez bizony nem könnyű feladat, hiszen a mindennapi stressz, a szennyezett levegő, az élelmiszerek minősége, vagy épp a napsugárzás mértéke mind-mind hatással van szervezetünk érzékeny egyensúlyára. Mivel segíthetünk? A válasz egyszerű, amire mi magunk hatással vagyunk: az életmódunk az, amivel a legtöbbet tehetünk az egészségünkért. Ez magában foglalja a megfelelő mennyiségű mozgást, a mentális ellenállóképességünk fejlesztését relaxációs technikákkal, az elegendő minőségű és mennyiségű alvást és persze a legfontosabbat, a helyes táplálkozást.

Hogyan kezdjünk hozzá? Mindannyian sokszor hallottuk már az egészséges táplálkozással kapcsolatos legfontosabb ajánlásokat:

Fogyassz naponta 5-ször gyümölcsöt és zöldséget!

Egyél heti 3-4-szer tengeri halat!

Igyál napi 2-3 liter vizet!

Ám azt is tudjuk, hogy nem mindig könnyű ezt betartani: az állandó rohanásban semmire sincs időnk, arról nem is beszélve, hogy bizonyos élelmiszerek nehezen, vagy egyáltalán nem elérhetőek. Mit tegyünk? Válasszunk célzott étrend-kiegészítőket!

Fehérje, omega-3, multivitamin: a három legfontosabb étrend-kiegészítő

Amit a legfontosabb tudni, hogy életkortól, nemtől és egészségi állapottól függetlenül mindenkinek három alapvető táplálék-kiegészítőre van szüksége: növényi alapú fehérjére, omega-3-ra és multivitaminra.

A fehérje az alapkő, mondhatnánk úgy is, hogy a bicikli váza, e nélkül a többi kiegészítő sem illeszkedik, mégis ez az, amit a legtöbben elfelejtünk. Testünkben az összes funkciót a fehérjék látják el, így pótlásuk nélkülözhetetlen. A Nutrilite™ Szója búza- és borsófehérje alapú porkeverék teljesen vegán, tehát azok számára is ideális, akiknek táplálkozásukból adódóan nehezebb a fehérjepótlás.

Ahogy a bicikli működéséhez mindig olajozni kell a láncot, úgy a szív- és érrendszerünk tisztán és fitten tartásához omega-3-ra van szükségünk. Mivel legtöbben nem fogyasztunk elegendő tengeri halat, a szervezetünk pedig nem tudja előállítani a bennük található zsírsavakat, ezért ezeket kívülről kell bevinni. A Nutrilite™ Omega-3 komplex egy esszenciális zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítő, ami halolajból áll. Jó tudni, hogy a hal kifogásától a kapszulába kerülésig maximálisan 72 óra telhet el, különben az olaj nagyon könnyen szennyeződhet. (Gondoljunk csak az olajos sminklemosókra, melyek magukba szívják a szennyeződéseket.) A Nutrilite™ 72 órás minőségbiztosítási eljárása garantálja, hogy a kapszulával a szervezetünkbe kerülő halolaj a lehető legtisztább legyen.

Végül pedig, a kerékpár kerekeihez hasonlóan, a vitaminok és ásványi anyagok tartják mozgásban szervezetünket, és támogatják általános egészségünk fenntartását. A Nutrilite™ Naponta egy alapszintű, de széleskörű és nagyon magas minőségű támogatást nyújtó multivitamin, mely a vitaminok és ásványi anyagok mellett növényi eredetű koncentrátumokat is tartalmaz. A termék napi egyetlen tabletta formájában biztosítja a szervezet számára szükséges és hasznos, de az étrendből esetlegesen hiányzó tápanyagok széles skáláját.

Ez a három alapvető táplálék-kiegészítő tehát együttes erővel nyújt segítséget szervezetünk számára![2] Emellett, ha rendszeresen szedünk B-, C-, D-vitamint, cinket vagy magnéziumot, ezt tovább folytathatjuk, ugyanakkor fontos tudni, hogy a szükséges mennyiség egyéntől, helyzettől és időszaktól függően változhat.

Erre figyeljünk oda, ha étrend-kiegészítőt szedünk!

Időzítés: Felszívódás szempontjából megkülönböztetünk gyomorban és bélrendszerben oldódó vitaminokat és ásványi anyagokat. Ezért fontos, hogy a tabletta olyan környezetben legyen, ami túléli a gyomorsavat, másként nem fog hasznosulni. A legtöbb táplálék-kiegészítő akkor a leghatékonyabb, ha étkezéssel együtt vesszük be, mert ilyenkor a legaktívabb a gyomorban az enzematikus működés.  Ez alól kivételt jelentenek a vas és folsav készítmények, melyeket éhgyomorra érdemes bevenni, valamint nem szabad együtt szedni kalciummal és magnéziummal. Ha a multivitaminban van vas, azt is éhgyomorra, reggeli előtt ajánlott szedni. A felszívódást minden esetben segíti a C-vitamin, vagyis az aszkorbinsav.

Mennyiség helyett minőség: A vitaminok ajánlott mennyisége egyéntől függ. Ne hallgassunk azokra a trendekre, melyek a minél nagyobb dózisokat ajánlják! Gondoljunk csak a C-vitaminra: napi 250 mg-nál még elnyújtott felszívódás esetén sem tud több hasznosulni. A minőségi multivitaminok esetében a gyártók hangsúlyt helyeznek arra, hogy a különböző vitaminok mennyiségét úgy párosítsák össze, hogy azok együtt is képesek legyenek a hatékony felszívódásra. Magas dózisú készítmények helyett tehát válasszunk inkább ellenőrzött, minőségi forrásból származó vitaminokat, és mindig hagyjunk legalább egy hónap hatóidőt, hogy szervezetünk feltöltse a raktárait.

Ha szükséges, forduljunk szakemberhez! Amennyiben bármilyen speciális állapot, várandósság vagy igazolt betegség áll fent, szakemberhez kell fordulni. A táplálék-kiegészítők hatalmas segítséget nyújtanak, de ne feledjük, hogy nem gyógyszerek és nem helyettesítik az egészséges életmódot, hanem támogatják azt.

Válasszunk ellenőrzött forrásból! Az étrend-kiegészítők arra hivatottak, hogy a táplálkozásunkban lévő hiányosságokat pótolják, világuk azonban rendkívül bonyolult. Ezért fontos olyan étrend-kiegészítő márkát választanunk, ami átlátható: a Nutrilite™ esetében a magtól a termékig nyomon követhetjük a folyamatokat, az alapanyagok származási helyétől egészen a csomagolásig minden információ a rendelkezésünkre áll.

Az Amway-ről

A családi tulajdonban álló Amway egy 8,5 milliárd dolláros forgalmú, fogyasztási cikkeket gyártó, közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalat. Székhelye Adában, az Amerikai Egyesült Államokban található. A vállalat elsődleges célja, hogy hozzásegítse az embereket egy egészségesebb és jobb élet eléréséhez. Az Amway legnépszerűbb márkáit, így a Nutrilite™ vitamin, ásványi anyag- és étrend-kiegészítő termékeket, az ARTISTRY™ bőrápolási termékeket és színes kozmetikumokat, az eSpring™ víztisztító rendszereket és az XS™ energiaitalokat kizárólag Amway üzleti vállalkozók forgalmazzák. A 2020-as Direct Selling News Global 100 szerint a 2019-es globális értékesítési adatok alapján az Amway a világ legnagyobb közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalata. A vállalat éves forgalma a közvetlen értékesítési tevékenység mellett egyéb üzleti műveletekből származik. A vállalattal kapcsolatos hírekért látogasson el a https://news.amway.hu// oldalra.


[1] Forrás Euromonitor International Limited; Vitaminok és étrend -kiegészítők kategória, % -os kiskereskedelmi értékrész, 2021 -es adatok.

[2] A termékek együtt elérhetőek a Nutrilite™ Foundational Trio termékcsomagban.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6117793099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása