A szaunakultúra által ihletett limitált kollekció az IKEA és a Marimekko együttműködéséből született
2022. április 19. írta: persica

A szaunakultúra által ihletett limitált kollekció az IKEA és a Marimekko együttműködéséből született

Az IKEA és a Marimekko által közösen tervezett kollekciót az északi életmódban mélyen gyökerező szaunakultúra ihlette. A kollekció tervezett bevezetése 2023 márciusában lesz.

A szaunázás kedvelt tevékenység az északi országokban, és különösen a finnek esetében elengedhetetlen része a rekreációnak. Az UNESCO 2020-ban felvette a finn szaunakultúrát az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. Az IKEA és a Marimekko a szauna életmód rituáléiból merítve, annak legfőbb elemeit felhasználva hozta létre ezt a merőben egyedi kollekciót.

„Skandináv dizájnörökségünket és életmódkultúránk alapvető összetevőit vesszük vizsgálat alá. A Marimekko ikonikus, nyomott mintás textiltermékeinek nagy múltját és az IKEA lakberendezési tudását ötvözve szeretnénk ennek a kultúrának az elemeit közkinccsé tenni, hogy ezzel is segítsünk jobbá tenni és örömmel megtölteni az emberek mindennapjait" – mondja Henrik Most, az IKEA of Sweden kreatív vezetője.

A kollekciót a hideg és a meleg, az egyszerű és a merész, a játékos és a nyugodt közötti derűs ellentétek jellemzik majd. Ez lesz továbbá az első alkalom, hogy a Marimekko kizárólag egyetlen partnermárka kollekciójához tervez mintákat.

„Az IKEA és a Marimekko egyaránt rendelkezik az erős skandináv örökséggel és a demokratikus dizájnmegközelítéssel, továbbá mindkét márka rendíthetetlen küldetése, hogy örömöt vigyen az emberek mindennapjaiba. A kollekció kiindulópontjaként szolgáló szaunakultúrát nemcsak a Marimekko márka finn gyökerei miatt választottuk, hanem azért is, mert az északi életstílus több pozitív aspektusát is tükrözi – a szauna tipikusan olyan hely, ahol lazíthatunk, ahol jól érezhetjük magunkat és ahol teljesen önmagunk lehetünk" – mondja Rebekka Bay, a Marimekko kreatív igazgatója.

A kollekció a tervek szerint 2023 márciusában jelenik meg a világ IKEA áruházaiban. A kollekcióval kapcsolatos további részleteket a későbbiekben tesszük majd közzé.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1817811575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása