Teszt alatt egy álom futó cipő! Az ASICS GEL NIMBUS 20
2019. szeptember 06. írta: persica

Teszt alatt egy álom futó cipő! Az ASICS GEL NIMBUS 20

Mozgásra ítélve!

Nem egészen az első profinak mondott futó cipőim között is ASICS szerepel, mert sikerült a sok sok évnyi negyed és fél maraton alatt, és persze a heti futások alkalmával már jó pár futócipőt elhasználnom.

Most egy remek lehetőségem adódott, hogy „együtt” fussak ezzel a szinte pille könnyű (315 g) ütés csillapításból csillagos ötös, és szuper kényelmes ASICS GEL NIMBUS 20-assal. Nagyon kíváncsi voltam, hogy a jelenleg használt (felváltva két féle) futó cipőim után milyen érzés lesz ebben futni. Egy 5 km-es rövid távon „melegítettem” be a cipőt. Minden egyes lépés egy puha, zökkenőmentes talajfogással kezdődik, és ez a nagyszerű forma lehetővé teszi, hogy lefusd a maratont, legyen szó 3 vagy 5-6 perces kilométerenkénti tempóról. Ami meg is adatott, köszönhető a cipő szuper kényelmes funkcióinak, maximális párnázottságának!

Hosszú távokon kitűnő csillapítással rendelkezik, akármilyen hosszú távolság legyen előtted, a könnyű és kényelmes futócipő minden egyes lépésnél állandó csillapítást nyújt a lábfejnek. Futás közben a lábfejed visszapattan a talajról a rugalmas FluidRide középtalpnak köszönhetően, továbbá a flexibilis talp lehetővé teszi, hogy minden erőd az elrugaszkodásra irányuljon.

Kényelmes viseletet és maximális szellőzést nyújt a nyúlékony hálóval átszőtt testhez álló felsőrésznek köszönhetően a cipő felső része is. 

Extrák: Gel, Removable Sockliner, Solyte, AHAR, Discrete Eyastay Lacing, 3M Fényvisszaverő, Rearfoot and Forefoot GEL, Guidance Line, ComforDry sockliner, I.G.S., Solyte

Csillapítás: Gel

Sarokemelés: 14 mm

Stabilitás: Neutrális / szupináló lábra

Ára: 55.900 Ft.

Hasznos infók a ASICS GEL NIMBUS 20-RÓL:

ComforDry sockliner: 3 réteg szivacsból összepréselt talpbetét, mely a szivacsos szerkezetnek köszönhetően kiválóan szellőzik, rendkívül jól idomul a talp formájához és nagyon finom puha érzést nyújt a cipőbe lépve.

Discrete Eyelets: Az önálló fűzőszemek megkönnyítik az optimális illeszkedés elérését, futás közben dinamikusan követve a mozgást.

FluidFit Upper: Felsőrész technológia, mely rugalmas hálós anyagokkal ötvözi az eddigi felsőrészt, így az jobban alkalmazkodik a lábadhoz, kesztyű-szerű érzetet nyújtva

Gender Specific Cushioning: Teljes hosszúságú, kettős sűrűségű középtalp, egy kisebb sűrűségű, férfi és női lábhoz igazodó réteggel

Guidance Trusstic System Technology: Ösztönzi a hatékony járást, miközben támogatást nyújt a középtalprészen

Impact Guidance System (I.G.S.): Az I.G.S. az ASICS fejlesztői által kifejlesztett lépésharmonizáló rendszer, mely összehangolja a cipőbe épített összes technológiai egységet, ezzel hihetetlen kényelmet és védelmet nyújt még hosszan tartó edzések alkalmával is

Seamless Construction: Hagyományos varratok nélküli technológia, mely csökkenti az irritációt és kidörzsölődést

FlyteFoam: A középtalp teljes hosszában végigfutó, megerősített rostokból álló, hatékony és könnyű csillapítása

Guidance Line: A talpon a saroktól a lábujjakig végig futó hosszanti bevágás optimalizálja az erőelosztást a talajjal történő érintkezéskor. Különösen hosszútávfutóknak előnyös. Segít megelőzni a korai kifáradást, s az ebből eredő sérülések veszélyét

Rearfoot and Forefoot GEL Cushioning System: A futólépés minden fázisában csillapítja a becsapódás erejét a láb első részén és a saroknál. 

A képen a lábam méretéhez megfelelő és 0,5 számmal nagyobb ASICS látható, ééés, jelentem, igeeen, jól látjátok ez bizony férfi méret, ennek oka, hogy a 41-es lábméretem miatt évek óta a férfi futó cipők adják a megfelelő stabilitást és kényelmet a lábaimnak!

Fotó: saját (PR)

www.asics.com

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8515045596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása