A gyógynövény, amely energetizál, erősíti az immunrendszert és még vágyfokozó is!
2020. október 19. írta: persica

A gyógynövény, amely energetizál, erősíti az immunrendszert és még vágyfokozó is!

Régebben csak a kiváltságosok juthattak hozzá, ma már a világ egyik legismertebb gyógynövényeinek egyike. Mi lehet ez?

Ennek az ázsiai eredetű növénynek a gyógyhatását négyezer éve ismerik, és Kelet-Ázsia egyes területein a mai napig nagy megtiszteltetésnek számít, ha valakit ezzel ajándékoznak meg. Ennek az is az oka, hogy sokáig ritkaságnak számított, ezért úgy tartották, nagy szerencse éri azt, aki rátalál a vadon termő ginzengre. Szerencsére ma már nemcsak a természetben található, hanem ültetvényeken is termesztik a megnyúlt végtagú emberalakra hasonlító formája miatt gyakran „embergyökér”-nek is nevezett növényt, így az napjainkban már bárki számára elérhető!

A ginzeng legelterjedtebb fajtája az ázsiai Panax ginseng. A panax szó latinul azt jelenti, „mindent gyógyít”, ami természetesen nem teljesen igaz, de a tapasztalatok alapján, aki rendszeresen fogyaszt ginzenget, rengeteg pozitív hatását észlelheti, legfőképpen ezeket:

Energetizál, növeli az állóképességet, így fogyasztása különösen kimerítő, megfeszített időszakokban javasolható

Javítja a hangulatot és csökkenti a stressz hatásait feszültségoldó tulajdonságának köszönhetően

Erősíti az immunrendszert, amire folyamatosan, de legfőképp a közelgő téli hónapokban van szüksége a szervezetünknek

Vágyfokozó hatású, így „bónuszként” szexuális életünkre is pezsdítő hatással lehet

Csak ebben a gyógynövényben találhatók meg a ginzenozidok, a ginzeng legfontosabb hatóanyagai. Ezek a vegyületek olyasmit tudnak, amire mindenkinek szüksége van a mai, felgyorsult világban: csökkentik a stressz káros hatásait és fokozzák a szervezet stressz elleni védekezőképességét. A ginzeng rendszeres fogyasztásával javítható a kedélyállapot és a memória, stresszoldó hatása miatt pedig potencianövelő hatással is bír. Talán kevesen tudják, de a ginzeng a potencianövelésre ajánlott étrendkiegészítők egyik leggyakrabb összetevője.

A ginzenggyökeret fogyaszthatjuk porrá őrölve, vagy kellemes ízű teát készítve belőle, de külföldön már egyes energiaitalok összetevőjeként is találkozhatunk vele. Pozitív hatásait csak rendszeres, kúraszerű fogyasztással fejti ki, nem azonnal érezhető élénkítő hatása, szóval érdemes gyakran inni ginzeng tartalmú italokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6016246198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása